В печері “Оптимістичній” на новий район із галереями натрапили… діти

Опубліковано:
24 Січня, 2016 о 22:46

Юні спелеологи Полтавщини зробили нові відкриття у найбільшій печері Європи – Оптимістичній, розташованій поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільської області.

 



Як повідмоляє прес-служба Полтавської ОДА, на початку 2016 року вихованці гуртків «Спелеологія» Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді здійснили спортивний похід ІІ категорії складності до печери Оптимістичної.

 

Щороку спелеологи відкривають нові шляхи печери за допомогою розкопок та розширення ходів її сполучення. Полтавські ж вихованці закартували до 300 підземних метрів нових ходів та відкритий прохід у ще недосліджену частину Оптимістичної.

Вихованці Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді отримали право назвати один з районів печери «Сніжним». Необхідно зазначити, що на карті печери також є зал під назвою «Полтава», пише 0352.ua.

 

Печера Оптимістична – найбільша не лише в Україні, а й у Європі. Протяжність її досліджених ходів сягає більше 240 кілометрів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: