В колоніях Тернопільщини вшанували Пам’ять жертв Голодомору

Опубліковано:
30 Листопада, 2015 о 22:13

Історія українського народу рясніє трагічними сторінками. Проте пам’ять ніколи не перестане стукати у наші серця при згадці про загиблих і ненароджених жертв найтрагічнішої події на стражденній землі України – Голодомору 1932 – 1933 років.

 



З нагоди цієї трагічної події  в установах виконання покарань управління Державної пенітенціарної служби України в Тернопільській області засуджені та ув’язненні приєднались до Міжнародної акції  «Запали свічку пам’яті», здійснили перегляд фільмів про Голодомор і хвилиною мовчання вшанували їх пам’ять.

 

 Після чого працівниками соціально-виховної служби по установах для засуджених та ув’язнених  були прочитані лекції «Голодомор 1932-1933 років – трагедія українського народу», проведено читання та обговорення книги про голодомор Бориса Тимошенка «Самовирок», Василя Барки «Жовтий  князь».

 

Також по установах виконання покарань області священнослужителями було відправлено панахиду та молебень за тих мільйонів українців, які  загинули під час Голодомору 1932-1933 років.

 

Потрібно сказати, що дані заходи в місцях позбавлення волі є також надзвичайно потрібні, з метою формування в засуджених їх національної свідомості та гідного відзначення Дня пам’яті жертв Голодоморів. Оскільки, ці жахливі події залишились в наших серцях скорботною пам’яттю.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: