У жителів Тернопільщини тепер будуть труднощі із пересуванням Європою

Опубліковано:
29 Січня, 2016 о 15:13

Подорожі в Європі без паспортного контролю будуть призупинені на два роки, поки Брюссель придумає, як зупинити наплив іммігрантів в ЄС, повідомляє Дзеркало тижня.

 



Таке рішення зумовить певні проблеми і для українців, зокрема жителів Тернопільщини. Особливо для тих, хто отримав Шенген-візу у польському консульстві, однак планує їхати значно далі.

 

Тепер для цього як мінімум доведеться спочатку «прокатати» польську візу, а вже потім вирушати у дальшу поїздку (у випадку, якщо мова іде про мультивізу).

 

Якщо ж людина отримує візу лише на короткий період, то доведеться звертатися у консульство чи посольство тієї європейської країни, куди запланована поїздка. Адже поїхати, скажімо, в Париж із польським одноразовим «шенгеном» тепер буде складно.

 

Тим часом Єврокомісія буде працювати над надзвичайними заходами для встановлення нової систему прикордонного контролю для перекриття шляху мігрантів з Греції в Німеччину через Балкани. Також вивчається пропозиція бельгійської сторони побудувати табір ЄС для затриманих іммігрантів, який би вміщав чверть мільйона людей. Тут біженці зможуть жити, поки їхні справи про надання притулку розглядатимуться.

 

Рішення про зупинку дії Шенгенської угоди було ухвалене міністрами внутрішніх справ ЄС і стало ударом для об’єднання. Оскільки Єврокомісія просила зберегти кордони 26 країн відкритими, оскільки це “найбільше досягнення союзу”.

 

Нідерландський міністр з питань міграції Клаас Дійкофф пояснив, що з Шенгенської угоди буде усунута стаття 26, яка передбачає можливість відновлення тимчасового прикордонного контролю на півроку. Це дозволить закрити європейські кордони до двох років. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: