У трьох школах на Тернопільщині було представлено Великопосну екологічну ініціативу

Опубліковано:
11 Березня, 2015 о 08:40

У Йосипівській, Марянівській та Настасівській школах було представлено Великопосну екологічну ініціативу Бюро УГКЦ з питань екології.

 



6 березня 2015 для усіх учнів і вчителів Йосипівської та Марянівської школи І-ІІ ступенів та для старшокласників і вчителів Настасівської школи І-ІІІ ступенів було представлено всеукраїнську Великопосну екологічну ініціативу Бюро УГКЦ з питань екології – «Екологічне навернення для порятунку створіння».

Референт Бюро УГКЦ з питань екології у Тернопільській архиєпархії о. Василь Шафран у супроводі місцевих священиків о. Івана Зозулі та о. Романа Габрилея розказав і показав чому ми, як християни, зобов’язані любити та доглядати природу. «Якщо ми у молитві «Вірую» визнаємо нашого Бога Творцем усього видимого і невидимого, то, згідно з нашим віровизнанням, повинні жити і діяти».

 

Сьогоднішня діяльність християн не відображає їхнього щирого віровизнання. Сьогодні люди стали «перетворителями» Богом створеного світу на світ повний гріха, безладу та сміття. Тому у цей час посту ми повинні задуматись над нашим відношенням до всього того, що сотворив сам Господь Бог.

 

Учні мали нагоду побачити прекрасні краєвиди нашої України, які з кожним роком стають все більшою та більшою рідкістю, та знищену і засмічену нашу природу, яку ми зустрічаємо все частіше і частіше. «Якщо ми сьогодні не зупинимо цей руйнівний процес на нашій землі, то через певний час станемо біженцями через нас самих».

 

У діалозі учні та вчителі розказали про існуючі екологічні проблеми їхніх селищ. Вони були вдячні за відвідини референта Бюро УГКЦ з питань екології  їхніх шкіл та запрошували на майбутнє знову відвідати їх. На згадку про цей захід присутні отримали від Екобюро УГКЦ календарики, буклети та пам’ятні флаєри, які закликають нас відмовитись від спалювання сміття, листя, сухої трави та використання пластикових квітів та вінків.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #екологія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #піст, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: