У Тернополі виготовляють станки для кулеметів з металобрухту

Опубліковано:
7 Червня, 2015 о 13:32

Тернополі з металобрухту виготовляють станки під крупнокаліберні кулемети. Установки успішно пройшли випробування у зоні АТО. Тепер винахід замовляє чи не кожна бригада.

 



Уже під час першого випробування з’ясувалося, що віддача при пострілі вдвічі менша. Тішить військових і ціна — розробка тернополян за собівартістю у 6 разів дешевша, ніж аналогічні установки інших виробників.

 

Виробництво таких станків поставили на конвеєр. На фронт із Тернополя відправили близько 70 станків. Ще кілька десятків підготують найближчим часом. Над виготовленням, різьбою та зварюванням працює 10 людей.

 

Проте зараз критично бракує матеріалу та грошей. Зокрема — щоб сплатити за сировину та електроенергію. Потрібні й робочі руки. Волонтери просять усіх охочих приходити на склад й допомагати, хто чим може. Адже мета у всіх одна.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: