Під час встановлення підсумків голосування між Тернопільською міською виборчою комісією та журналістом виник конфлікт. Обидві сторони звернулись до правоохоронців.

 



Сьогодні виборча комісія вирішила надрукувати нові бланки протоколів, щоб спростити їх заповнення «від руки».  Нові бланки привезли в запакованому виді.

 

Журналіст видання «Точка Опори» Ігор Процик намагався на свій телефон зафіксувати відкриття пакунку, яке проводилось в так званій технічній зоні залу засідань комісії.

 

Члени ТВК зробили журналісту кілька зауважень, що заходити в технічну зону заборонено, оскільки там знаходяться печатки, документи, комп’ютери з базами даних голосування, сервера.

 

Перешкодити Ігорю Процику проводити зйомку технічної зони  намагався заступник голови комісії Андрій Душак. Він став перед ним і не давав можливість відзняти процес відкриття пакунку. Крім того, член ТВК Михайло Василик потягнув за руку журналіста «Опори», через що останній викликав наряд правоохоронців.

 

Надалі комісія, обговоривши питання поведінки Ігоря Процика, двома третинами голосів прийняла рішення про позбавлення права перебувати журналісту «Точки Опори» під час її засідання.

 

Однак, спершу виконавши таке рішення, за кілька хвилин Ігор Процик повернувся та відмовився залишати зал.

 

Через відмову журналіста виконати рішення комісії голова Тернопільської  ТВК Віктор Дрозда у свою чергу зателефонував до правоохоронців.

 

Таким чином, робота комісії була призупинена на тривалий час для надання свідчень міліції.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: