У Тернополі тристороння “перепалка” між громадськими активістами та депутатами

Опубліковано:
3 Вересня, 2016 о 21:13

У Тернополі тристороння “перепалка” між громадськими активістами та депутатами . І все через нагородження відзнакою Тернопільської міської ради дружини депутата Михайла Сиротюка Христини Білінської, – пише ТернопільНаживо.

 



Одні громадські активісти звинувачують депутата та комісію у “конфлікті інтересів”, депутати свою позицію відстоюють, як можуть, а сама Христина Білінська та інші громадські активісти, які працюють із нею, намагаються “відбілити” ситуацію.

 

З чого почався конфлікт?

 

Такий собі “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” проводив аналіз рішення міської ради Тернополя за 19 серпня. Там виявили, що у одному рішення був конфлікт інтересів.

 

“Це рішення “Про нагородження відзнаками Тернопільської міської ради”, – кажуть експерти. – У Додатку вказаного рішення у Списку осіб, яких нагороджено Тернопільською міською радою фігурує Білінська Христина Володимирівна – голова Тернопільського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації “Молодіжний центр працевлаштування”, дружина депутата Тернопільської міської ради Сиротюка Михайла Мирославовича.  З метою уникнення конфлікту інтересів п. Сиротюку слід було не голосувати за вказане рішення або утриматись”.

 

“Це дуже гнило тикати мені…”

 

Експерти розмістили цю інформацію на офіційній сторінці депутата Михайла Сиротюка з проханням конфлікт_2пояснити, чому так трапилося і чому він голосував. Окрім того, просили коментарів у членів профільної комісії, депутатів  Павла Бича та Володимира Стаюри.

 

Михайло Сиротюк, депутат, чоловік Христини Білінської: ” Я голосував за багатьох достойних людей які йшли пакетом, ми не голосували за когось окремо… На мій погляд треба підтримувати молодих людей які щось роблять для нашого міста. Тому це дуже гнило тикати мені що я не так голосував…”

 

Павло Бич, депутат: “Христина не на одному прізвищі з Михайлом увагу на це не звернули! Христина отримала свою відзнаку за активну громадську позицію і проведені проекти…Надалі будемо пильніше розглядати подібні питання.”

 

Коментарів Володимира Стаюри немає.

 

конфліктПроте у “перепалку” вв’язався ще один депутат Іван Сорокаліт, який заявив, що конфлікту інтересів тут немає: “Вважаю, що тут немає конфлікту інтересів. Депутати знали за кого голосують! А якщо виявиться, що на думку “експертів” це порушення, то це або експерти все ж помиляються або законодавці чуть перестарались”.

 

Згідно Закону України “Про запобігання корупції”конфлікт інтересів – це суперечність між особистими інтересами особи та її службовими повноваженнями, наявність якої може вплинути на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень, а також на вчинення чи не вчинення дій під час виконання наданих їй службових повноважень.

 

Так що депутат Сорокаліт очевидно не знає законодавство, якщо стверджує про відсутність конфлікту інтересів. Ткож він звинуватив громадських активістів та поставив під сумнів сам закон. 

 

Що каже сама Христина Білінська?

 

А ось Христина Білінська, навколо якої розгорнувся конфлікт, написала: “Можете відкликати, якщо я “недостайна” я не ображуся мене дивує, а якщо б на одному прізвищі? Думаю, потрібно виносити було на розгляд сесії окремим питанням, тоді, думаю Михайло не голосував, можливо. До речі, я про відзнаку дізналася після закінчення сесії і не від Михайла”.

 

Нагадаємо, що Христина Білінська – організатор “Наукових пікніків” у Тернополі, про достойність її нагородження мова не ведеться. Проте депутатам міської ради варто чітко усвідомити та нарешті вивчити, що таке “конфлікт інтересів”, щоб не виглядати, скажемо так, аматорами.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: