На зміну громадським радам у Тернопіль прийдуть експертні. Після першого невдалого досвіду міська влада вирішила залучити до співпраці фахівці із різних сфер життєдіяльності міста.

 



Днями міський голова Тернополя Сергій Надал доручив розробити положення «Про експертні ради».

 

За словами начальника патронатного відділу Максима Черкашина, наразі таких груп заплановано створити вісім, однойменних назвам комісій міськради. «Експертів запрошуватимуть на засідання депутатських комісій, і саме експерти будуть давати фахові оцінки проектам рішень народних обранців, — каже Максим Черкашин. — Члени груп також зможуть давати зауваження та пропозиції до кадрових питань, пропонувати власні ідеї для втілення. У випадку виникнення конфліктних ситуацій щодо розгляду важливих для міста питань саме експерти зможуть пояснити громаді всі плюси й мінуси того чи іншого рішення або ж проекту. Ідея з експертними радами також корисна й тим, що це дозволить допомогти депутатам приймати професійніші рішення, а з іншого боку, наявність незалежних від жодної політичної сили експертів — зробити ці рішення більш незаангажованими».

 

Початок роботи експертних груп прогнозують на грудневу сесію Тернопільської міської ради.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: