У Тернополі провели "Уроки трудового життя"

Опубліковано:
14 Вересня, 2016 о 14:13

З метою інформування учнівської молоді про актуальні професії сьогодення, перспективи зайнятості та важливість правильного вибору професії у житті фахівцями Тернопільського міськрайонного центру зайнятості проведено ряд заходів, спрямованих на активізацію профорієнтаційної роботи з школярами.

 



До проведення профорієнтаційних уроків долучилось і керівництво ТМРЦЗ. Так, директор Анатолій Куриляк відвідав Тернопільські ЗОШ №10 та ТНВК «Школа-ліцей №13», а заступник директора Ігор Кондира – ЗОШ с. Лозова Тернопільського р-ну та ЗОШ №18 м. Тернополя.

 

На уроках старшокласників було ознайомлено із ситуацією на ринку праці, актуальними спеціальностями та професіями та оптимальною формулою вибору майбутньої професійної діяльності. “На сучасному етапі починає відроджуватись виробництво, тому зростає попит на робітничі професії: підвищується заробітня плата робітників, модернізується обладнання” – зауважив Ігор Кондира.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Менше ніж рік Ланівці стали привабливим містом

 

Фахівці з профорієнтації Любов Смик та Оксана Гороховська розповіли учням не лише про професії сьогодення, а й про ті, котрі виникнуть через 5-10 років, а саме: урбаніст-еколог, біоінженер, молекулярний дієтолог, маркетолог енергетичних ринків, спеціаліст краудсорсингових систем, сіті-фермер, будівельник “розумних доріг” тощо. “Вибір професії – надзвичайно важливе рішення в житті кожної людини, яке порівнюється з другим народженням. Якщо вдало обрати свій професійний шлях – щастя вас саме знайде”, – наголосив одинадцятикласникам Анатолій Куриляк.

 

Слід зазначити, що “Урок реального трудового життя” проводився не лише у школах міста та району, а й у приміщенні Будинку праці, у Консультаційному центрі для школярів, де учні мали можливість пройти тестування на визначення професійних нахилів та детально ознайомитись з описами професій.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: