У Тернополі почала діяти «Скринька хоробрості» (Відео)

Опубліковано:
13 Грудня, 2015 о 12:13

У Тернопільському державному медичному університеті імені І. Горбачевського стартував проект «Скринька хоробрості». Його мета – допомогти пацієнтам гематологічного відділення міської дитячої лікарні одужати після хіміотерапії. Ініціатором проекту є асистент кафедри ортопедичної стоматології ТДМУ, кандидат медичних наук Тетяна Дзецюх.

 



Вона розповіла, як і чим можна підтримати хворих дітей.   

 

– Пані Тетяно, розкажіть, будь ласка, про цей проект.

 

– Ми розпочали проект, який називається “Повернемо щасливе дитинство онкохворим дітям”. Розпочали саме із «Скриньки хоробрості». Етапи нашої акції: зібрати подарунки дітям відділення лікарні. Ці подарунки будуть дарувати діткам безпосередньо після хіміотерапії, хочемо подарувати для них максимально багато позитивних емоцій, віру у те, що все буде добре, і негаразди закінчаться.

 

– Які це подарунки, хто може долучитися до акції?

 

– Насамперед це книги, розвиваючі іграшки, розмальовки, кольорові олівці, конструктори і всі іграшки, якими діти можуть гратися. Одне прохання – не приносити м’які іграшки, адже вони дуже погано дезінфікуються, і є досить небезпечними для дітей, у котрих низький рівень імунітету. Усі люди можуть долучитися до акції – як студенти, так і небайдужі люди. Ми чекаємо на допомогу, адже вона дуже потрібна.

 

– Як проходить акція?

 

– Акція розпочалася 1 грудня. 19 грудня ми будемо з студентами дарувати подарунки. Наступними кроками є створення банку крові, в якому кожен студент може вказати свої дані і залишити свою кров задля допомоги дітям.

 

– У медичному університеті вчиться велика кількість іноземних студентів. Як вони ставляться до таких акцій?

 

– Насамперед вражена тим, як іноземні студенти відреагували. Акція триває декілька днів, і ми вже отримали велику кількість подарунків від іноземних студентів. Українські студенти також допомагають.

 

Деталі – у відео.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: