У Тернополі нагородили капеланів, які пліч-о-пліч з бійцями в зоні АТО

Опубліковано:
8 Січня, 2016 о 12:13

У Тернополя відзначили капеланів, які несуть службу в зоні АТО. Відзнаки вручили під час засідання Ради учасників АТО при обласній державній адміністрації 5 січня.

 



Нагородив капеланів голова обласної державної адміністрації Степан Барна відзначив капеланів, які несуть службу у зоні проведення Антитерористичної операції.

 

— Недавно, перебуваючи у зоні проведення АТО, я мав можливість переконатися, наскільки важливим є служіння капеланів, – наголосив Степан Барна. – Дякую вам за працю, патріотизм і великий внесок у здобуття перемоги!.

 

За вагомий внесок у розвиток духовності, утвердження принципів християнської моралі в українському суспільстві, відданість капеланському служінню вручено відзнаку «За службу Україні»

 

Отцю Миколі Квичу Сотруднику парафії Св. Архистратига Михаїла м Тернополя. Капеланське слжіння виконував при штабі «САРМАТ» ЗСУ у м. Краматорськ (Донецька обл.)

Отцю  Оресту Салу, ієромонаху монастиря Святого Теодора Студита с. Колодіївка УГКЦ. Капеланське слжіння виконував у третьому окремому монопіхотному батальйоні 24 Бригади ЗСУ у Луганській області.

Отцю Івану Гуні – настоятелю храму Всіх святих Українського народу м Тернополя, капелан при підрозділі цивільно-військової співпраці Генштабу ЗСУ.

Отцю Анатолію Залізницькому, настоятелю храму у с. Підгороднє, УАПЦ, Тернопільський благочинний капелан Національної гвардії України.

Олександру Борисову – пастору євангельської церкви. Вів капеланську службу в багатьох точках, але найбільше у складі розвід групи 81 бригади та у 5 батальйоні 3 роти «Правого сектору».

Ігорю Голояду – пастору євангельської церкви. Вів капеланську службу у 93 ОМБр в Пісках,  зараз служить в Національній Гвардії поблизу Маріуполя.

Отцю Георгію Прокопчуку, настоятелю храму в с. Великі Млинівці Кременецького району. Координатор збору і розподілу допомоги українському війську від Тернопільської єпархії УПЦ.

Отцю Андрію Любоню, настоятелю храму с. Мала Іловиця Шумського району, організатор і координатор волонтерських рейдів у зону АТО для надання допомоги українському війську.

Отцю Тарасу Махніцькому, настоятелю храму у смт. Підволочиськ УПЦ КП, капелан 92-ї бригади.

Отцю В`ячеславу Кізілову, настоятелю храму «Введення в храм Пресвятої Богородиці» м. Тернополя УПЦ КП, капелан 44–ї бригади.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: