Понад 130 учасників АТО у Тернополі отримали від початку року допомогу в лікувальних закладах обласного центру. Про це повідомив начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Ростислав Левчук.

 



– Цього року міська рада виділила 360 тис. грн. для забезпечення безоплатного обстеження та лікування учасників АТО. За перші півроку до нас звернулося 134 бійці, серед яких 22 було надано хірургічну допомогу, 31 – терапевтичну, 41 – стоматологічну, послуги медичної реабілітації – 6 та іншу медичну допомогу – 34 учасникам АТО, – каже Ростислав Левчук.

 

Так із 360 тис. грн., які виділила міська рада, лікувальні установи міста використали лише 66 тис. грн. Найбільше учасників АТО прийняла у себе Тернопільська міська стоматологічна поліклініка. Із виділених їй 45 тис. грн. використано близько 35 тис. грн. Трохи менше бійців розмістила у себе лікарня №3. Із 78 тис. грн. заклад використав 59 тис. грн. Значні запаси коштів мають комунальні лікарні №2 та лікарня швидкої допомоги. Сюди звернулась найменша кількість захисників. У результаті лікарня ШД використала лише 24 тис. грн. із 94-х а лікарня №2 – 8 тис. грн. із 58-ми.

 

Ростислав Левчук визнає, що показники надання допомоги учасникам АТО у Тернополі не надто високі, тому відділ охорони здоров’я планує посилити роботу в цьому плані. Зокрема, відновити дворові обходи медиків.

 

– Думаємо, динаміка звернень зросте у другому півріччі. Найближчим часом чекаємо повернення великої кількості демобілізованих бійців, тоді учасники АТО почнуть частіше звертатися у лікувальні заклади міста, – каже Ростислав Левчук.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: