У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості навчали енергоефективності

Опубліковано:
30 Листопада, 2015 о 20:13

27 листопада у Тернополі в міськрайонному центрі зайнятості для відвідувачів та працівників центру відбувся семінар на тему: «Енергоефективне підприємництво». Захід організувала Громадянська мережа ОПОРА в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

 



Андрій Мартишко, місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм ОПОРИ, розповів, що зараз, коли клімат змінюється, а викопних ресурсів стає все менше, потрібно не тільки замислюватися над тим, де їх видобувати, а переходити на альтернативні джерела енергії: вітрогенератори, сонячні колектори, енергію Сонця. Крім того, він зробив акцент на доцільності сортування відходів для легшої утилізації.

 

«Для того, щоб у квартирі було тепло і водночас приходили менші рахунки, потрібно зробити будинок енергоефективним. Кожен власник повинен дбати не тільки про свою квартиру, а й про під’їзд, дах, сходову клітку. Тому, в першу чергу, потрібно створювати ОСББ, адже саме споживачі повинні брати керування будинку в свої руки, а не чекати, що це зробить хтось за них. Потрібно встановлювати теплові пункти та системи обліку усіх енергоносіїв», – наголосив Андрій Мартишко.

 

Сьогодні впровадження заходів з енергоефективності створює попит на товари та послуги. «На ринку праці актуальними стають енергоаудитори, будівельники, виробники ізоляцій та будівельних матеріалів», – пояснив лектор.

 

Присутні отримали вичерпну відповідь на усі запитання, зокрема, з чого почати, щоб утеплити квартиру та чи варто замінювати лампочки розжарювання на економні, а на пам’ятку – інформаційні матеріали від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

 

За коментарями звертайтесь:

місцевий координатор житлово-комунальних

та енергетичних програм

Громадянської мережі ОПОРА

Андрій Мартишко

тел.: +38 096 161 82 23

 

Довідка

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об’єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: