У пастку аферистів потрапив 75-річний тернополянин (Відео)

Опубліковано:
18 Жовтня, 2015 о 19:53

У чергову пасту аферистів потрапив 75-річний тернополянин. Зловмисники виманили в пенсіонера дві тисячі гривень і 200 канадських доларів.

 



Вночі до чоловіка зателефонував нібито його внук і повідомив, що збив на дорозі дитину. Щоб уникнути покарання йому потрібно три тисячі доларів. Коли ж пенсіонер сказав, що має лише дві тисячі гривень і 200 канадських доларів, слухавку взяв «працівник міліції». Він велів приготувати готівку й винести її водієві, якого вони пришлють.

 

«Мене немов зачарували, – пригадує потерпілий. – Я навіть не додумався  зателефонувати до внука, щоб переконатися, чи так усе насправді. Не насторожило також те, що він запитав, де я, адже телефонував мені на доманшій. Я відразу назвав адресу і став чекати працівника міліції».

 

Невдовзі за вказаною адресою приїхав чоловік у шкіряній куртці та кепці. Гроші потерпілий передавав у під’їзді, а коли повернувся до квартири, зателефонував до внука. Той, як з’ясувалося, спав удома. Зрозумівши, що його обдурили, пенсіонер звернувся до міліції.

 

За фактом шахрайства порушене кримінальне провадження. Аферистів  розшукують.

 

– Незважаючи на численні застереження, як не потрапити у пастку телефонних аферистів, тернополяни й надалі віддають чималі кошти зловмисникам, – кажуть правоохоронці. – Схеми і сценарії можуть бути різними, але мета завжди одна – виманити гроші. Найчастіше, як свідчить статистика, шахраям вдається обдурити пенсіонерів і людей похилого віку – вони готові віддати останнє, щоб допомогти своїм рідним.

 

Поради від правоохоронців незмінні, але дослухайтесь до них та поширте інформацію серед ваших родичів і знайомих, а особливо людей похилого віку. Шахраї – добрі психологи, їм важливо застати свою жертву зненацька, не дати їй можливості перевірити інформацію і виманити якнайбільше грошей.

 

Не слід впадати в паніку та поспішати виконувати умови аферистів. Ніколи не називайте ім’я родичів. Запитайте в абонента, що телефонує, прізвище, ім’я, дату народження своїх рідних, адже шахраї зазначеною інформацією не володіють, і ваш номер набрали випадково.

 

Перш ніж передавати комусь гроші, з’ясуйте, де близька людина знаходиться у даний момент, прийдіть у відділок міліції або зателефонуйте на 102 й поцікавтеся, чи затримували вашого родича.

 

У будь-якому випадку передзвоніть тому, хто «потребує вашої допомоги».

 

Якщо ви все-ж-таки стали жертвою аферистів через власну необачність, негайно звертайтеся до міліції.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: