У Козовій, на парафії Успенського храму УГКЦ, встановили історичні герби галицьких митрополитів, пов’язаних з цим містечком.


«Йосиф Шумлянський, Сильвестр Сембрантович Андрей Шептицький – кожен із цих митрополитів зробив якусь свою добру справу для козівського храму, про це є відповідні написи на дошці під гербами», – повідомила зберігач фондів Козівського районного краєзнавчого музею Олена Дзік.



 

Тепер ці герби, розміщені на брамі при вході на парафіяльне подвір’я, нагадуватимуть козівчанам про велетів духу, князів Церкви, які ревно молилися за Україну та її народ.

 

Також біля храму встановлено пам’ятну таблицю на честь 150-літнього ювілею митрополита Андрея Шептицького.

 

На ній слова митрополита Андрея: «Батьки, пам’ятайте: з-поміж усіх скарбів світу найбільшим скарбом є християнське виховання Ваших дітей».

 

Символічно, що розміщено стеллу неподалік дитячого майданчику біля церкви Успіння Пресвятої Богородиці.

 

«Батьки прочитають ці слова і отримають імпульс до застанови. Сита, добре вдягнена, освічена дитина – це дуже важливо. Але християнське виховання є найважливішим. Бо без Бога немає нічого», – вважає священик о. Василь Баглей.

 

До речі, саме в Успенському храмі, 30 травня 1902 року, молився митрополит Андрей Шептицкий, який з канонічною візитацією відвідав Козову.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: