2296 рослин маку вилучили правоохоронці у Золочівці Козівського району. Лише в цьому селі посіви маку виявили у шести жителів. Попри заборону, люди все одно вирощують наркотичну рослину. Ховають її в кукурудзі чи соняхах. Пояснюють, що для випічки.

 



Однак за це тепер доведеться відповідати перед Законом, який не забороняє вирощувати мак лише юридичним особам, що мають на це відповідний дозвіл. Покарання за несанкціоновані посіви маку чи конопель – штраф від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років. Якщо снотворного маку посіяно в кількості п’ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п’ятдесят і більше рослин – покарання загрожує позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

 

За матеріалами ГУ Національної поліції України в Тернопільській області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: