У Чортківському СІЗО відбулася святкова Літургія

Опубліковано:
12 Жовтня, 2015 о 14:23

У Чортківській установі виконання покарань управління ДПтС України в Тернопільській області (№ 26)  відбулася святкова Божественна Літургія, на якій були присутні  співробітники установи, монахині згромадження Сестер Пресвятої Родини, священики Української  Греко-Католицької церкви, а також засуджені, які відбувають покарання у господарській обслузі установи. 

 



Завдяки допомозі Єпархіального Єпископа Бучацької Єпархії УГКЦ Преосвященного  Владики   Кир  Дмитра Григорака, літургію через  відео телекомунікаційну систему змогли спостерігати ув’язнені та за засуджені, які утримуються в установі.

 

Священнослужителі надають значну  допомогу адміністрації у духовному, моральному відродженні осіб, які утримуються в установі. Капелани о. Андрій Лемчук, о. Іван Мельник, о. Євген Гаврилишин постійно здійснюють обряд сповіді ув’язнених та засуджених,  проводить богослужіння у храмі. Ця праця без сумніву приносить свої корисні плоди.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таємниці давнього Чорткова (ФОТО)

 

Великою популярністю серед засуджених користуються художні та документальні фільми духовного змісту, які надають отці-капелани.

 

 Після літургії священнослужителі висловили теплі слова вдячності працівникам установи  за активне сприяння у поширенні та утвердженні духовних, моральних цінностей  серед осіб взятих під варту та засуджених.

 

Тарас Бакун,

старший інспектор СВПР

Чортківської установи виконання покарань   (№ 26)

управління ДПтС України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: