У Бучачі по-кумівськи розділили владу

Опубліковано:
30 Листопада, 2015 о 14:13

На адресу “За Збручем” надійшов лист з Бучаччини, де описуються перипетії сесії районної ради, яка відбулася 27 листопада.

 



“Поки у столиці ламають списи щодо того як проводити децентралізацію, на Тернопільщині успішно реалізовують призабуте з часів Ющенка “кумівське звичаєве право”.

 

“Інфекція” кумівства та політичних династій з обласного рівня нестримно поширюється на низовий рівень. Яскравою ілюстрацією є ситуація в Бучацькому районі. Як відомо, голова місцевої РДА Віталій Фреяк є сином місцевого аграрного магната та колишнього високопосадовця Йосипа Фреяка. За результатами місцевих виборів батько і син потрапили в районну раду за списком Блоку Порошенко. Та, очевидно, син “втомився” працювати головою РДА, тому вирішив пересісти у крісло голови райради. Таке бажання керівника району майже одноголосно підтримала сесія районної ради. А щоб Фреяку не було одиноко в коридорах районної ради депутати “благословили” на посаду заступника голови ради його кума Василя Вонсяка.

 

Цікаво, що пан Вонсяк представляє на Бучаччині партію “Свобода”, яка по телевізору запекло бореться з “режимом Порошенка”. Ось така у нас бучацька демократія”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: