У Барни божаться, що поля області не будуть заростати бур’янами

Опубліковано:
20 Листопада, 2015 о 07:53

Продовжити мораторій на продаж землі як мінімум до дві тисячі двадцятого року вимагають аграрії. Вони кажуть, що у теперішній ситуації складно планувати роботу.

 



У департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації запевняють, що поля області заростати бур’янами не будуть. Незважаючи на складну ситуацію на агропромислових ринках, площі зернових культур не зменшуватимуть.

 

«Щодо розвитку рослинництва потенціал є дуже великий. Ми маємо можливість збільшувати урожайність до тридцяти відсотків. Дуже часто в нас люди говорять про технічні культури, про виснаження землі. Однак це міф, нав’язаний людьми, які не мають агрономічної освіти. Справа в тому, що ні один товаровиробник не дозволить собі два місяці підряд сіяти соняшник чи ріпак. Бо з економічної точки зору це буде самогубство. Урожаю не буде. Після соняшника можна сіяти сою або кукурудзу і урожайність буде доброю. Кукурудза – це монокультура, її можна сіяти п’ять років на одній ділянці і не мати ніяких проблем. В нас є великий потенціал щодо технології. Якщо ми порівняємо урожайність в нас і за кордоном, то ми відстаємо. По зернових у нас середня урожайність п’ятдесят три центнери з гектара, за кордоном – вісімдесят. Екологи люблять говорити, що за кордоном земля засмічується добривами. Однак в нас добрив використовується в межах вісімдесяти кілограмів на гектар, для такої країни як Німеччина більше двісті кілограмів на гектар. Питання тут також – потенціал.

 

Якщо тільки буде можливість аграрії цей потенціал використають. Що може зупинити розвиток: це якщо не буде продовжено мораторій на продаж землі. Аграрії просили продовжити мораторій хоча б до двадцятого року, а не жити у підвішеному стані ще рік. Це дуже негативно впливає на економічні відносини. Будуть приходити різні іноземці. І просто використовувати. Податки в межах країни тоді платитися не будуть. Друге – це зміни до Податкового кодексу. Нині є як мінімум три варіанти змін до Податкового кодексу. Ми розуміємо, що зміни повинні бути, тому що МВФ, міжнародні структури зацікавлені в тому, щоб були зміни», – прокоментував Олег Напора, керівник департаменту агропромислового розвитку ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: