У Тернополі попрощалися зі співачкою Іриною Музикою

Опубліковано:
27 Липня, 2024 о 18:53
У Тернополі попрощалися зі співачкою Іриною Музикою
Похорон Ірини Музики. Фото Суспільне

У Тернополі попрощалися зі співачкою Іриною Музикою. Вона авторка пісенних альбомів, співзасновниця та вокалістка музичного гурту “Фіра”. Померла Ірина на 48 році життя.

Про це Суспільному розповів чоловік співачки Сергій Степанів.



“Коли у нас народився син Даниїл, вона дуже сильно хотіла, щоб ми зробили спільну фотосесію. Я тепер розумію, для чого та фотосесія була. Ми з Васею так впиралися. Рік не хотіли тієї фотосесії. Вона каже, Васю, Сергій, я так хочу ту фотосесію і тепер маємо величезну пам’ять про Іринку, де ми всі четверо, сім’я”.

“З Іриною ми познайомилися давним-давно, коли я був в класі шостому. Вона, як студентка, прийшла до нас викладати. Обрала мене серед небагатьох, щоби грати на бандурі. Мене не було мене видно з-за тої бандури. Але в неї було якесь таке неймовірне відчуття, бачення, хто на яке місце підходить, де, хто, як має працювати. Це був неймовірний педагог, співачка та музикантка”, – коментує Ростислав Фук, музикант.

“На превеликий жаль, наша пташка співоча буде зараз співати поруч з Господом, біля Ангелів, а Сергій виявив бажання роздати диски людям, які прийшли провести Іринку в останню дорогу”, — розповів барабанщик гурту “Фіра” Ігор Марущак.

“Дуже шкода, що так складається, людей, які могли ще так багато зробити для Тернополя, для України, їх, на жаль, з нами немає. Її пісня буде жити, цей слід, який вона залишила, він не просто так”, — розказав співак Володимир Вермінський.

Поховали співачку на кладовищі у селі Великий Глибочок поруч з батьками. У неї залишилися чоловік та двоє синів.

У 2020 році в спецпроєкті Суспільного “Місто” Ірина Музика сказала:

“А хто буде ходити по цій землі? А хто буде садити ті квіти? А хто буде співати тих пісень? Чужинці, зайди? Чи ті люди, які відірвалися від свого кореня і їх несе десь, занесло? Мені дуже шкода таких людей абсолютно. Тому що вони втрачають заземлення. Я думаю, що насправді бути собою, бути насправді сильним, бути вільним, бути справжнім можна тільки в себе вдома”.

У Тернополі відкрили меморіальну дошку військовому Віталію Венгеру

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Суспільне
Теги: #ірина музика, #похорон, #фіра
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: