ТВЦ «Атріум» вже всьоме підтримав Тернопільські дні моди (Фото)

Опубліковано:
2 Вересня, 2016 о 17:14

27 серпня цього року з нагоди Дня міста за постійної підтримки ТВЦ «Атріум» на Театральному майдані відбулися сьомі Тернопільські дні моди. Також постійними організаторами шоу є Тернопільська міська рада і Галицький коледж імені І.Чорновола, і цього разу приєдналася Тернопільська обласна державна адміністрація. Новаторством цьогорічного заходу стало те, що показ відбувся просто неба. Потрібно сказати, що в останні два року світові та українські дизайнери вдаються до такої форми, адже це значно розширює коло глядачів, а відповідно більше шанувальників може побачити нові колекції. Подібні покази моди під відкритим небом минулого і цього року уже відбулися у Львові, Вінниці, Одесі, Києві, Івано-Франківську, а також Італії, Франції. Захід відвідали всі іноземні делегації, які цього дня приїхали з нагоди святкування Дня міста.

 



 

Загалом було представлено 22 авторські колекції одягу.

 

 

Розпочалося дійство з виступу симфонічного оркестру Тернопільської обласної філармонії. Першу колекцію «Від витоків» підготував Тернопільський краєзнавчий музей, підібравши зі своїх фондів старовинні строї. Нагадаємо, що тенденцію популяризації нашого надбання на цьому заході започаткували відома львівська колекціонерка та майстриня Роксоляна Шимчук і родина Демкур. Саме вони минулого року розпочали показ зі збірної колекції «Витоки».

 

 

Цікавою була колекція «Рушників» від Олександри Теліженко. Крім цього, свої колекції показували такі дизайнери, як Ірина Цісецька, Анастасія Василик, Лілії Братусь, Елли Ковтун, Юлії Магдич. Дизайнерське відкриття цього сезону Оксана Чмиленко гідно представила свою добірку авторського валяного одягу «Волошка в житі». Прикрасою цьогорічних днів моди стали колекції «Гетьманівна» та «Мольфарка», створені студентами Галицького коледжу імені В.Чорновола. Нагадаємо, що під час конкурсу-показу «Альтернатива» ці колекції отримали перемогу.

 

 

Усіх глядачів і учасників Тернопільських днів моди з днем міста привітала куратор проекту «Переможці» і відома телеведуча Соломія Вітвіцька.

 

 

«Неймовірні світлини неймовірних людей надихають кожного з нас, тому варто іти дивитися їх з хорошим і поганим настроєм. Якщо у когось депресія, чи не вдається щось, то за натхненням треба йти на виставку «Переможці». Там розвіюються будь-які сумніви. А якщо настрій хороший, то він ще так раз покращиться. Вірю і в те, що ви і влада докладете всіх зусиль, аби Тернопіль став справді безбар’єрним містом і тут з’явилося більше пандусів, щоб люди з особливими потребами могли почувати себе комфортно. Я сьогодні цілий день ношу сукню української дизайнери Юлії Братусь і вважаю, що своїх модельєрів потрібно підтримати. Ви матимете нагоду побачити її колекцію сьогодні. Також сподіваюся, що більшість з вас відвідає виставку і поділиться своїми враженнями, а вони для нас важливі. Вірю, що ми зможемо змінити країну разом», – зазначила Соломія Вітвіцька.

 

 

У ці дні свою шосту річницю діяльності відсвяткував торгово-відпочинковий центр «Атріум», який за цей час став справжньою окрасою Тернополя, центром сімейного дозвілля, де кожен знайде собі щось до вподоби незалежно від віку. Тут працює дитяча кімната «Казковий вулик», школа раннього розвитку, центр розвитку дитини, школа малювання, школа ментальної математики для виховання майбутніх геніїв, балет і йога, автошкола, відділ українських дизайнерів «Прет-а-порте» (Гоша Альтшулер, Мальва Florea, Ірина Цісецька, ByKsenya Marika (Оксана Білоус), Оксана Чмиленко) та етно-відділ українських строїв, салон стильних зачісок студії Михайла Голика, вишукані магазини та стилізовані ресторани з літніми майданчиками, де виступають гурти зі всієї України. Також в «Атріумі» успішно працює представництво Міжнародної торгової палати ІСС Ukraine, Туристична асоціація Тернопілля та бізнес-центр новітніх технологій, де можна навчитися основам ведення бізнесу, пройти тренінги з розвитку особистості та майстер-класи з догляду за собою і збереження здоров’я, діє жіночий клуб, клуб молодих мам та центр підтримки молодіжних ініціатив.

 

«Атріум» активно підтримує соціальні проекти, є ініціатором та співзасновником Тернопільських днів моди, фестивалю ретро-автомобілів, етно-показів та форумів краси та стилю.

 

 

Власник ТВЦ «Атріум», підприємець і меценат Тарас Демкура побажав тернополянам під час Тернопільських днів моди успіхів, щастя і миру. Він зазначив на важливості проведення таких заходів, які сприяють розвитку дизайнерського бізнесу в Україні та місті. Також дні моди допомагають і дизайнерам-початківцям стати впевненішими в собі, заявити про себе.

 

 

Музичний настрій створювали «Українські барви» і Оксана Стебельська, лауреат міжнародних вокальних конкурсів, співачка та скрипалька Оксана Муха та інші.

 

 

Завдяки власнику закладу і відомому меценату цей захід змогли переглянути учасники проекту «Переможці», які на сучасній війні втратили кінцівки, але не втратили сили духу.

 

 

Також на запрошення Тараса Демкури на днях моди побувала делегація з Аргентини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: