Третій школі Збаража присвоять ім’я Тараса Михальського

Опубліковано:
16 Жовтня, 2015 о 13:53

Оперативно і злагоджено провели депутати останню сесію міської ради шостого скликання 13-го жовтня. Хоча й не всі обранці громади прибули на завершальне у цій каденції пленарне засідання – трохи більше половини з усіх 38 – проте майже усі заплановані до розгляду питання були вирішені , окрім одного , яке потребує додаткового розгляду земельною комісією.

Спершу депутати дали дозвіл відповідним службам демонтувати обмежувач швидкості автомашин – так званий «лежачий поліцейський» на вулиці Прашка. Про це попросили у своєму зверненні мешканці вулиці Прашка у зв’язку з тим, що на цій ділянці дороги великовантажні автомобілі здійснюють сильні поштовхи, від яких руйнуються будинки, що стоять поблизу. Загалом, проблема тут , і не лише на цьому місці, в порушенні правил дорожнього руху. Знак, який обмежував рух важких авто при в’їзді у центр міста зі сторони Н. Лубянок, за словами місцевих комунальників, був встановлений , проте зник, як це часто у нас трапляється. Є й інша сторона медалі,– коли знаки, є проте виконувати заборону водії не поспішають. Яскравим прикладом цьому є ситуація на вул. Січових Стрільців. – Будемо сподіватись, – зауважив міський голова Роман Полікровський,– що незабаром , коли запрацює муніципальна поліція, уже буде кому належно контролювати водіїв, і проблем, пов’язаних із рухом транспорту, стане менше.



Серед важливих питань, які розглянули депутати, була ініціатива міського голови Романа Полікровського щодо присвоєння ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Збаража імені Тараса Михальського, випускника школи, який загинув у зоні проведення АТО минулого року. Депутати одноголосно підтримали ініціативу і проголосували за проведення громадських обговорень з даного питання.

На засіданні також затвердили ряд програм, на які міська рада виділятиме кошти з бюджету міста. Зокрема Програму ГО «Наша громадська справа» , через яку фінансуватиметься виготовлення станин для кулеметів, Програму профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території м.Збаража на 2015-2017 роки, Програму мобілізації зусиль Збаразької міської ради, Збаразької об’єднаної державної податкової інспекції по забезпеченню надходжень до міського бюджету на 2015-2016 роки.

Депутати проголосували за укладення угоди про надання субвенцій Збаразькому районному бюджету із бюджету Збаразької міської ради для покращення матеріально-технічної бази гуртків Збаразького районного комунального будинку дитячої та юнацької творчості та Збаразької станції юних техніків, на придбання морозильної камери в ДНЗ «Калинонька».

Головний фінансист міської ради Марія Опалюк прозвітувала про виконання бюджету міста за 9 місяців 2015 року та внесла пропозиції щодо змін до цьогорічного міського бюджету.

По доходах бюджет виконано в сумі 5029807,31 грн та по видатках в сумі 3318741,39 грн. У зв’язку з перевиконанням бюджетного плану внесено зміни до бюджету. Прийнято рішення про збільшення обсягу доходів загального фонду бюджету міської ради на 2015 рік на суму 1018427,00 гривень за рахунок акцизного податку, податку на нерухомість, земельного , транспортного та інших видів податків та надходжень. У той же час збільшено обсяг видатків загального фонду бюджету на суму понад 225 тис. грн. , які направлені на благоустрій міста, підтримку районної газети, на заходи з реалізації регіональних програм, на проведення виборів депутатів міської ради та міського голови і т. інше. Затверджено і ряд інших змін до основного фінансового документа міста.

Серед 14-ти питань було проголосовано за зняття з балансу міського комунального підприємства «Збараж» двоквартирного одноповерхового житлового будинку №2 по вул. Княгині Ольги, встановлення ставок податків, які надходять до місцевого бюджету, доповнення до переліку громадських робіт, розглянуто і вирішено низку земельних та інших питань.

Активно попрацювавши, депутати зробили спільне фото на згадку та попрощались один з одним під час неформального спілкування за чашкою кави. Міський голова Роман Полікровський висловив вдячність кожному депутату за його плідну співпрацю, за громадянську позицію, власну думку , а також за конструктивну критику.

 

Ірина СИСКО

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: