Тернополянам пропонують безкоштовних адвокатів

Опубліковано:
25 Серпня, 2015 о 17:08

На Тернопільщині 50 адвокатів надають безоплатну правову допомогу жителям області. Розташовані центри у трьох містах – Тернополі, Кременці та Чорткові.

Про роботу центрів розповів радник Міністра юстиції України Ігор Алексєєв, який завітав у Тернопіль з робочим візитом. За його словами, 100 центрів безоплатної правової допомоги почали роботу по всій країні з 1 липня 2015 року. У Тернопільській області до них звернулося 230 людей. По 140-ка випадках фахівці надали консультації для мешканців Тернопільщини, а 40 уже отримало безкоштовних адвокатів.



«В цілому ми співпрацюємо з 70-ма адвокатами, які надають допомогу в цивільних та адміністративних правах та з 80-ма, які надають допомогу в регіональних центрах по кримінальних справах. За перші два місяці роботи цих центрів є динаміка до збільшення людей, які звертаються за допомогою», – говорить Ігор Алексєєв.

На його думку, довіра до роботи цих адвокатів підтверджуються.

«Ще в 2013 році в Україні відсоток відмов заявників від послуг безкоштовних адвокатів становив 10-20%. Зараз цей відсоток наближається до нуля. Вперше Міністерством юстиції було проведено конкурс відбору адвокатів», – додає Ігор Алексєєв.

На Тернопільщині центри розташовані: Тернопіль – вул. Шпитальна, 7, Кременець – вул. Шевченка, 59а, Чортків – Шевченка, 54.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: