Тернополянам доведеться платити за кожен «зайвий» метр житла (Відео)

Опубліковано:
29 Січня, 2016 о 11:13

13 гривень 78 копійок доведеться сплачувати тернополянам за кожен додатковий квадратний метр квартири чи нежитлової нерухомості. Це 1% від мінімальної заробітної плати. Нараховуватимуть цей податок тим, у кого квартира має площу більш як 60 квадратних метрів. Для індивідуальних будинків податковий «ценз» починатиметься від 120 «квадратів».

 



Рішення зменшити пільгову площі нерухомості, яка звільняється від оподаткування, затвердили депутати міської ради. Зробили це вони на вимогу держави.

 

Як повідомила, Вікторія Остапчук, заступник міського голови Тернополя: «Також внесені зміни в частині транспортного податку. Зокрема, передбачено, що об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, від часу випуску яких минуло не більше 5 років та середньоринкова вартість яких складає понад 750 розмірів мінімальних заробітних плат».

 

Через те, що багатьом тернополянам податком на нерухомість доведеться поповнювати міський бюджет, влада вирішила ці гроші, а також інші нові надходження, спрямувати на розвиток міста.

 

Вікторія Остапчук, сказала: «На фінансову підтримку КП «Тернопільводоканал» – 1 млн. 986,3 тис. грн., на Програму розвитку електротранспорту – 4 млн. 509,8 тис. грн., на фінансову підтримку КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» – 1 млн. 700 тис. грн.»

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: