Тернополян кличуть озвучити книги для сліпих

Опубліковано:
15 Лютого, 2016 о 14:29

На Тернопільщині – до трьох тисяч незрячих осіб. Вони потребують художньої та навчальної літератури. А книжок з шрифтом Брайля в області дуже мало, і коштує така література дуже дорого. Створити аудіокнижку – значно дешевше.

 



Серед незрячих є школярі та студенти, їм особливо потрібні книжки. Аудіолітература наразі особливо затребувана серед незрячих. Таким способом планують вирішити проблеми освіти серед незрячих осіб.

 

«Плануємо створити Дейзі-бібліотеку. Це бібліотека в електронному форматі, яка пристосована до організації навчального процесу дітей незрячих або зі слабким зором. В Україні зараз особлива увага до таких питань, оскільки проблема постала, як ніколи гостро. Тому шукаємо волонтерів, які могли б начитувати книги. Робити це можна кожному вдома, хто має компютер, мікрофон і хорошу дикцію. Запрошуємо також до співпраці шкільну бібліотеку і вчителів. Хочемо, щоб фізику начитував фізик, математику – математик. Хочемо, щоб начитали книги фахово», – розповідає Оксана Гавенко головний бібліотекар обласної наукової бібліотеки.

 

Охочих допомогти у створенні аудіокниг просять звертатися до обласної наукової бібліотеки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: