«Тернопільводоканал» недоотримав 70 млн грн: колапс загрожує місту

Опубліковано:
16 Жовтня, 2024 о 19:15
«Тернопільводокана»
Водоканал Тернополя. Фото з відкритих джерел.

Тернопіль може залишитися без води та водовідведення. Через ворожі обстріли, брак кадрів, ріст цін на електроенергію та реагенти для очищення води повноцінна робота підприємств під загрозою. Довоєнні тарифи не покривають значну частину витрат водоканалів.

Про це повідомляє «Тернопільводоканал».



У 2023 році підприємство недоотримало близько 70 мільйонів гривень, що ставить під загрозу його повноцінну роботу. Основні причини – зростання вартості електроенергії, реагентів для очищення води, нестача кадрів, а також старі, довоєнні тарифи, які не покривають витрат.

Єдиний вихід із плачевної ситуації — встановлення економічно обґрунтованого тарифу для населення. Проте підвищити вартість послуги не вдається.

Але якщо тариф й далі не переглядатимуть, це призведе до вкрай негативних наслідків. Водоканали можуть просто збанкрутувати, а споживачі підприємств — залишитися без води й послуги водовідведення, кажуть на підприємстві.

Зеленський у Раді представив План перемоги: основні пункти

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #водоканал, #тарифи
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: