Тернопільські перевізники хочуть 4 гривні за проїзд в маршрутці

Опубліковано:
17 Лютого, 2015 о 15:02

Тернопільські перевізники пропонують місцевій владі підняти тарифи на проїзд в маршрутках до чотирьох гривень, адже навіть пропоновані ними раніше три гривні нічого не вирішать через ситуацію з курсом долара.

 



Страйків вони обіцяють не влаштовувати, але кажуть, що якщо нічого не змінювати. То автобуси просто перестануть їздити самі. Навіть тепер, маршрутки недозаправляють, водії з’їжджають з нерентабельних маршрутів, а тернополянам доводиться вечорами добиратися кількома маршрутками, аби потрапити додому.

 

Місцева влада ще не вирішила, що робити далі, але очільник Тернополя каже, що досі підвищення тарифів на проїзд стримували як могли.

 

– Ми вже рік часу відтягуємо як можемо підняття вартості проїзду в маршрутках. Однак, скільки ми це зможемо регулювати невідомо. Зараз працюємо над оптимальним вирішенням питання, яке б задовольнило обидві сторони, – каже міський голова. 

 

Перевізники ж бідкаються, що в ціні виросло пальне та запчастини, тому навіть три гривні за проїзд в теперішніх умовах є нерентабельними, а якщо автобуси періодично не ремонтувати, то про яку безпеку пасажирів можна говорити?

 

Натомість, у тролейбусах ціни на проїзд й далі залишатимуться стабільними. У мерії також додають, що право на безкоштовний проїзд у електричному транспорті Тернополя зможуть усі пільгові категорії громадян. Згодом в місті планують відкрити нові тролейбусні лінії та закупити ще чеських «рогатих», адже лише так громадяни матимуть реальну можливість економити.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #маршрутка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #проїзд, #тариф, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: