Латвійський партнер підприємства «Домомбудівник», навколо якого не вщухають суперечки уже місяць, розповів про нові подробиці бізнес-афери.

 



Місяць назад Тернопіль гудів про війну між двома акціонерами будівельної кампанії «Домобудівник», які силою вирішували хто власник. Нагадаємо: група осіб нібито захопила підприємство, не дозволяючи працівникам потрапити всередину. Сьогодні ж з’ясувалося: один із них називає себе директором ТОВ «Домобудівник», не маючи жодного документу на руках.

 

– Нету ни одного решения суда, что новая власть предприятия не может там работать, – заявляє директор створеної для вирішення конфлікту українсько-латвійської фірми-упорядника Айвас Сманс. – На сегодняшний день имеем контроль над 62 процентами акций предприятия. Что значит  контроль: есть еще юридические нюансы каким образом в Украине проходит покупка акций по вашему закону.

 

Оскільки «Домобудівник» є товариством з обмеженою відповідальністю, керівника обирають вкладники. Пан Василь Чупровський називає себе директором без жодного підтверджуючого документу на руках. Більше того, уже 3 роки закрито банківський рахунок підприємства. Латвійця шокує як проводилися усі фінансові операції і в якому стані у такому випадку перебуває бухгалтерія «Домобудівника».

 

– Люди привыкли не платить налоги, все что заработано раскладывать по карманам и не очень лестно относиться к робочим, – коментує Айвас Сманс.

 

Конфлікту із самими працівниками товариства у нової дирекції немає, ніхто не звільнятиме близько 200 людей, які зараз не можуть працювати через суперечки. Пан Василь спробував спровокувати на конфлікт іноземного інвестора та людей, однак нічого не вдалось.

 

На сьогоднішній день для вирішення ситуації створено українсько-латвійське підприємство «Monsoon Trade», де Айвас Сманс виступає упорядником. Уже закуплено обладнання для встановлення лінії з виробництва бетону. Це допоможе створити ще 20-30 роблчих місць. На сторону іноземного інвестора став і голова ОДА Степан Барна.

 

– Ми не хотим разрушить то, что настроено. У нас нет никакого конфликта с людьми. У нас его быть не может, потому что люди –  главное на что мы можем рассчитывать. Никто не собирается менять кадры. Мы хотим поменять принцип роботы, – додає пан Сманс.

 

За словами виконавчого директора ТОВ «Домобудівник» Ольги Іваноньків, два об’єкти наразі чекають свого добудовування. Поки підприємство паралізовано вони руйнуються, а податковий борг перевалив за 900 тис. грн. , що може перетворити товариство у банкрут.

 

Юлія Швець

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: