Тернопільські підприємці мають унікальну можливість вийти на ринок Німеччини

Опубліковано:
13 Лютого, 2016 о 21:54

Про те, що Тернопілля є привабливим для інвесторів, свідчать часті візити міжнародних делегацій до нашого краю. Нещодавно до Тернополя завітав делегат німецької економіки в Україні Александер Маркус, який разом з керівництвом області, віце-президентом з регіонального розвитку Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарасом Демкурою і головою регіональної ради підприємців Тернопільської області Володимиром Гевком обговорили напрямки міжнародної співпраці.

 



 

У планах – реалізація проектів щодо розвитку підприємств, особливо аграрного сектору. Александер Маркус зазначив, що першочерговим напрямком діяльності бачить вихід української продукції на ринки Європи, зокрема, на німецькі.

 

Одним з найголовніших завдань німецької економічної місії в Україні – навчити підприємців вести торгівлю за світовими стандартами. У 2015 році бюро Делегата німецької економіки в Україні започаткувало проведення семінарів «Вихід на ринки Німеччини та ЄС». У цих навчаннях уже взяли участь 220 наших підприємств.

 

 

Згідно з даними статистичного підприємства Німеччини, експорт української товарної продукції зріс упродовж останнього року на 3,3 %. Європейський Союз в односторонньому порядку ініціював низку кроків в напрямку митного регулювання для полегшення доступу українських товарів до країн ЄС. З 1 січня 2016 року починає діяти у повному обсязі Зона вільної торгівлі між Україною та ЄС. Тим не менше, виникає чимало практичних питань, коли українські виробники мають намір постачати свої товари на ринки ЄС. Тому необхідно навчити, як правильно встановлювати ділові контакти в ЄС.

 

Віце-президент Тернопільського представництва Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура зазначив, що міжнародна співпраця – це те, чого не вистачало нашим підприємствам в минулому.

 

 

«Сьогодні варто докладати всіх зусиль, щоб зробити все можливе для розширення бізнесу і виходу на світовий рівень. Навчальні семінари, впровадження нових технологій, пошук партнерів є складовими успіху на шляху до виходу на нові ринки. Якщо підприємці за кордоном бачитимуть цікавий продукт для переробки, то вони спрямують ресурси для підвищення якості виробництва. Із цього і варто починати співпрацю, яка має базуватись на довірі. Приємним є і той факт, що невдовзі планується відкриття нового заводу, що буде виробляти продукцію для Фольксваген-Ауді «Бортнеце-Украіна», – додав Тарас Демкура.

 

 

Тарас Володимирович цього дня також взяв участь у зустрічі з представниками уряду та бізнесу Королівства Швеції на чолі з Генріком Нурбергом (заступником голови місії ЄС, першим секретарем Посольства Швеції в Україні), які приїхали до Тернополя на запрошення міського голови Сергія Надала. Високоповажні гості зустрілися з керівництвом міста, працівниками житлово-комунальної сфери та бізнесменами, аби обговорити можливості співпраці у сфері енергоефективності в муніципальному та виробничому секторі.

 

 

Міський голова подякував Уряду Королівства Швеції за політичну та фінансову допомогу Україні та особливо за досвід у впровадженні енергозберігаючих технологій. Обговорили також проекти, які вже реалізовуються в Тернополі за підтримки міжнародних донорських організацій. У свою чергу пан Нурберг запевнив, що Уряд Швеції й надалі підтримуватиме Україну. Підтвердженням цього є Стратегія, яку нещодавно затвердив Уряд Королівства. Згідно цього документу Україні буде виділено 20 млн. євро, левова частка з яких стосуватиметься енергоефективності та чистих технологій.

 

Іван Підприємливий.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: