Тернопіль – одне з "розумних" міст України

Опубліковано:
10 Листопада, 2015 о 14:23

Для сталого економічного розвитку міста та високої якості життя його мешканців необхідно ефективно використовувати сучасні інструменти управління муніципалітетом.

 



Згідно традиційним теоріям розвитку міст «Smart City», або ж розумні міста, можна визначити шість основних критерій: розумна економіка, розумна мобільність, розумне довкілля, розумні люди, якісне життя та ефективне врядування.

Аналізуючи кращі практики українських муніципалітетів можна зробити висновок, що більшість з них рухається у вірному напрямку, проте, з різною швидкістю. Отож деякі з інструментів, які використовують українські міста, щоб стати ще ефективнішими, більш відкритими та конкурентоспроможними.

 

Проект «Відкрите місто»
Ініціатором проекту є  Фонд Східна Європа. На даній платформі  кожний зареєстрований учасник може розміщувати повідомлення про різні недоліки, які він бачить у своєму населеному пункті та контролювати їх ліквідацію.

 

Проект «Централізована система відеоспостереження міста»
Камери встановлені в місцях концентрації ДТП, великих площах міста, а також біля нічних розважальних закладів та магазинів. Завдяки спеціально створеному інтернет-порталу кожен бажаючий, у режимі он-лайн  може переглядати відео з камер. Аналогів в Україні даній системі відеоспостереження немає. Кількість камер постійно збільшується. Наразі, в загальному доступі є 189 камер.

 

Спостереження за рухом громадського транспорту в режимі реального часу
Розроблено програму моніторингу руху громадського транспорту для забезпечення функціонування окремої веб-сторінки із загальним доступом до інформації про рух громадського транспорту в реальному часі.

 

Ініціатива «Відкритий бюджет»
На сайті Тернопільської міської ради у розділі «Бюджет міста Тернополя» уже розміщено графічне представлення доходів і видатків бюджету на поточний рік. Городяни можуть у вільному доступі ознайомитися з візуалізацією бюджету та надавати свої пропозиції щодо їх удосконалення.

 

Автоматизована система управління відображенням муніципальних даних
Тут розміщена інформація про інфраструктурні об’єкти, координати ЖЕКів, незаконні споруди та планові забудови.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: