Тепер держава віддячує школам, які підтримали фронт

Опубліковано:
5 Вересня, 2016 о 16:43

Новенький український «Богдан» довозитиме дітей з трьох навколишніх сіл до школи у с. Торське, Заліщицького району. У Свято Першого дзвоника ключі від «шкільного автобуса» директору школи передав Голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

 



Вітаючи учнів, вчителів та батьків з початком нового навчального року на урочистій лінійці, Степан Барна підкреслив, що новий автотранспорт школі вдалося передати завдяки тому, що Держава виконує свої зобов’язання перед народом.

 

«У складний для країни час, коли ми зненацька зазнали військової агресії від найближчого сусіда, не маючи при цьому своєї армії – саме завдяки патріотизму простих людей та згуртованості громад, нам вдалося по крихтах зібрати найбільш необхідне для забезпечення фронту. Так, «шкільний автобус» с.Торське був відправлений на передову. Два роки школярам було непросто добиралися на навчання, але сьогодні Держава віддячує їм новим автотранспортом», – зазначив Степан Барна.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приклад сили духу і незламності у Тернополі продемонстрували учасники проекту «Переможці»

 

У нинішньому навчальному році у Торській школі буде навчатися 115 дітей, з них 47 учнів із сіл Бересток, Глушка та Якубівка будуть підвозитись «шкільним автобусом».

 

Довідково: Школа початкової освіти в с.Торське з українською мовою навчання почала функціонувати з 1920-х років. Як семирічка почала функціонувати після Другої Світової війни, як середня – з 1960 року. За цей час її закінчили понад 1500 випускників. Серед них такі відомі, як доктор сільськогосподарських наук Третяк Антон, доктор медичних наук Дейкало Ігор, керівник облспоживспілки Лазар Михайло, директор наукової бібліотеки Прикарпатського університету Бігусяк Михайло та багато інших відомих людей Тернопільщини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: