Нещодавно відомому бізнесмену Тернопільщини, віце-президенту з регіонального співробітництва ІСС Ukraine, раднику голови Тернопільської обласної державної адміністрації Тарасу Демкурі в урочистій атмосфері вручили Почесне звання «Лицар Вітчизни». Сама подія відбулася 25 червня в Державній резиденції – Малому Mapiїнському Палацi під час засідання ділової громадськості України. До комплекту відзнаки входять лицарський хрест на підвісці, диплом із прізвищем, ім’ям та по батькові лауреата, нагрудний знак у вигляді бойового щита та королівської корони, оздоблений золотом. Та найбільшою гордістю є лицарська шабля зі сталі з клеймом 1934 року. На одній із сторін леза викарбуване прізвище, ім’я та по батькові лауреата, на іншій – напис «Лицарський легіон України» та рік нагородження. Варто зазначити, що шабля є предметом родових цінностей, які передаються наступним поколінням.

 



 

«Усе відбулося в надзвичайно урочистій атмосфері. Процедура нагородження передбачає, аби церемоніал був дотриманий згідно з найвищим протоколом під Державним прапором України з участю військової почесної варти. Хочу сказати, що орден «Золотий хрест честі і звитяги «Лицар Вітчизни» належить до категорії найвищих суспільних орденів України, тому його отримання накладає ще більшу відповідальність. Отже, тепер мені потрібно буде щодня кращим, раніше вставати раніше, пізніше лягати спати, працювати більше та ефективніше, змінюватися в думках та діях. Це дуже висока довіра і я її виправдаю», – зазначив Тарас Демкура.

 

 

Сам церемоніал виглядає таким чином – під час оголошення прізвища лауреат виходить у супроводі почесної варти, стає на коліно перед державним прапором, цілує прапор і залишається стояти на коліні до завершення процедури посвячення в Лицарський легіон. Після посвяти лауреат цілує лезо шаблі, піднімається і отримує орден, диплом, знак. Під час цієї церемонії зачитують заслуги лауреата та представляють його підприємство. Потрібно зазначити, що нагороду вручив генерал-майор Збройних сил України Леонід Васильович Кравчук.

 

 

Отже, цю високу нагороду Тарас Демкура отримав присудили за активну участь у збереженні та захисті української держави, вiдповiднiсть своїх життєвих основ Кодексу лицарської честі та Статуту ордена «Лицар Вiтчизни». Таким чином оргкомітет визнав його, як людину, яка щоденною кропіткою працею підтримує соціально-економічну та військову міць України, безпосередньо бере участь у загальносуспільних процесах, має високу здатність до самоуправління та ефективне управління підприємством, віддана своїй справі, послідовна та принципова в утвердженні добра, справедливості та найвищих загальноприйнятих людських цінностей.

 

 

«Мені було приємно перебувати в колі шанованих людей, які своїми щоденними справами доводять вірність Україні і працюють на її благо. Наприклад, захоплення і наслідування вартий Анжелві Бернар Олександр – підприємець, який родом із Франції і приїхав працювати в нашу країну. Його підприємство створило багато робочих місць в Одесі. У кожного з лауреатів цікава життєва історія, важлива соціальна місія і вірне служіння батьківщині. Це дуже важливо, аби на державному рівні відзначали тих, хто примножує добробут рідної землі», підсумував Тарас Демкура.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: