Священики Тернопільщини відвідали військових у зоні АТО (ФОТО)

Опубліковано:
30 Листопада, 2014

З благословення архієпископа Тернопільського, Кременецького і Бучацького Нестора голова єпархіального відділу духовно-патріотичного виховання у Збройних Силах та інших військових формуваннях України протоієрей В`ячеслав Кізілов відвідав бійців батальйону «Торнадо», в якому несуть службу тернопільські вояки та бійців 6-го окремого мотопіхотного батальйону 128 окремої мотопіхотної бригади.

 

Завдяки добрій і успішній співпраці старшого військового капелана з волонтерами в доволі короткий час вдалося провідати наших бійців.  

 

Під час тижневого перебування у місці дислокації батальйонів були відправлені Божественні Літургії, молебні, акафісти, освячено натільні хрестики та військове спорядження. Були здійсненні чисельні таїнства Сповіді, що було вкрай необхідне для бійців, які перебувають у зоні АТО.  

 

 

 

 

Отець В’ячеслав разом зі священиком Богданом Гагавчуком та священиком Богданом Статкевичем кожного дня з величезним бажанням виконували свої обов’язки священиків-духівників. Слід зазначити щирість та відкритість командирів та бійців батальйону.  

 

Щогодинне спілкування священників з бійцями не припинялось, а наприкінці командирам були подаровані ікони, які стали для всіх оберегом і захистом.  

 

 

 

 

 

У свою чергу представники батальйонів передали грамоти-подяки за постійну духовну і матеріальну опіку. Слова щирої подяки від бійців батальйонів прозвучали за листи підтримки, написані учнями школи допризовної підготовки м. Тернополя. В подяку за увагу вони передали прапор України зі своїми побажаннями миру та спокою в Україні. Відчувалось, що потреба у молитовному спілкуванні є нагальною та гострою.

 

Подібні зустрічі вкотре підтверджують однозначну патріотичну позицію Української Православної Церкви Київського Патріархату.  

 

прот. В’ячеслав КІЗІЛОВ

голова єпархіального відділу духовно-патріотичного виховання

у Збройних Силах та інших військових формуваннях України

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #капелан, #кізілов, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: