Священик поблагословив поминальний захід у честь роковин Майдану

Опубліковано:
16 Лютого, 2016 о 10:26

У неділю, 14 лютого 2016 року, із благословення Високопреосвященного Нестора, архієпископа Тернопільського, Кременецького та Бучацького, протоієрей Євген Заплетнюк, ключар кафедрального собору свв.Костянтина та Єлени м.Тернополя, на запрошення організаторів прийняв участь у заході, присвяченому роковинам подій на Майдані.

 



Вечір пам’яті Небесної сотні, а також воїнів АТО та всіх відомих і безіменних Героїв під назвою «Плаче свічка» було проведено в Українському народному домі «Перемога». Меморіальний захід мав на меті об’єднатися єдиною громадою, як колись на Майдані, в молитві, слові, пісні, заради пам’яті та спільного майбутнього нових поколінь українців.

 

Отець Євген відкрив поминальний захід молитвою за упокій всіх Героїв, а також, прочитав молитву, яка з благословення Святійшого Патріарха Філарета, читається під час літургії або молебню в дні неспокою та нашестя ворогів на Державу і Вітчизну нашу в усіх храмах Київського Патріархату. Після благословення організаторів та гостей дійства священик звернувся до всіх присутніх зі словом, у якому закликав усіх пам’ятати світлий подвиг наших героїв, молитися за спокій спочилих захисників і здоров’я та поміч Божу тим, хто нині боронить наші кордони від окупанта. Разом із цим, протоієрей Євген закликав продовжувати почату на Майданах України справу – відбудову нашої держави починаючи з себе, кожен на своєму місці, і допомагаючи фронту, і працюючи для розбудови України на мирних територіях.

 

Захід організували та провели Леся Дзюбарська та Юрій Дзюла. А свій талант глядачам дарували засл.артист Юрій Футуйма, Зоряна Вовк, Леся Горлицька, тріо «Пшеничне перевесло» та інші. Дійство пройшло під патронатом міського голови, управління культури, облдержадміністрації.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: