Приголомшлива правда про огидний вчинок 32-річного Івана зі села Великий Говилів Теребовлянського району мало не спонукала місцевих мешканців до самосуду над чоловіком. Ніхто не міг подумати, що їхній односелець – педофіл, і скоїть насилля над малолітньою донькою своїх знайомих, до яких часто заходив на чарку. Десятирічна Катя (ім’я дівчинки змінено з етичних міркувань) соромилася розповісти про те, що сталося, своїм батькам, а коли наважилася зізнатися батькові, він їй не повірив. Та чемна, тихенька дівчинка не змогла носити в собі таке – розповіла подрузі, яка мешкає по сусідству. Подруга – батькам, а вони не побоялися сільських пересудів і відразу, 27 червня, звернулися до сільського голови й поліції. Того ж дня педофіла затримали.

 



Як розповіли у сільській раді, напередодні Іван вкотре зайшов до сусідів на чарку, однак їх не було вдома. На господарстві залишилися лише їхня десятирічна донечка. Скориставшись з відсутності батьків, збоченець почав розбещувати дівчинку…

 

Годі уявити, що пережила Катя і як це може позначитися на її здоров’ї. Психологи переконують, що вона ще мала і може все забути, але невідомо, як це може проявитися у підлітковому віці… А найгірше те, що дівчинка не знайшла підтримки у рідних людей. Батько, якому вона наважилася зізнатися першому, сприйняв усе як нісенітницю і не надав цьому серйозного значення. Очевидно, що оковита, якою він зловживає разом з дружиною, чисто затьмарила розум, і в п’яному дурмані він уже не міг відрізнити, де вигадка, а де реальність. Як не могла помітити й мати, що з її донечкою щось недобре. Дівчинка була сумна, схвильована, задумана… І лише старшій на два роки подрузі змогла розповісти, як усе було насправді. Налякана подруга переповіла історію батькам, а вони вже побігли до сільської ради. Там відразу почали спілкуватися з Катею, її подругою та батьками, а коли зрозуміли, що дівчинка каже правду, викликали поліцію.

 

Педофіла затримали того ж дня. У селі розповідають, що сім’ї Івана та Каті – неблагополучні. Як в одній, так і в другій не нехтують оковитою й часто разом засідають за чарку. Розповідають також, що в Каті є два старші брати, але вони не підтримують стосунків з рідними, не допомагають і не приїжджають до села. Батьки дівчинки безробітні, хоча у батька є пенсія з інвалідності, але всі гроші він витрачає на алкоголь. Сільська рада не раз намагалася допомогти цій сім’ї, залучала до громадських робіт з облаштування благоустрою села, допомагала грішми й забезпечувала дровами на зиму, але їх, на жаль, крім горілки, ніщо більше не цікавить: ні власне життя, ні життя і здоров’я власної дитини, яка, до речі, дуже талановита, гарно співає, танцює у шкільному дитячому ансамблі й виступає на різних конкурсах. Якби не згубне середовище, з дитиною могло й не статися такого жахіття…

 

А тим часом у Теребовлянському районному суді педофілові обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення грошової застави у розмірі 116 тисяч гривень, але, ймовірно, що суду він таки чекатиме за ґратами. Проти нього порушили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 156 ККУ – розбещення неповнолітніх. За скоєне йому загрожує, як би це смішно не звучало, але, на жаль, така сумна дійсність, обмеження волі на термін до п’яти років або позбавлення волі на термін до трьох років.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: