“Сновиди” представили свої “Траекторії” у Тернополі

Опубліковано:
26 Вересня, 2015 о 12:13

Живописні, графічні та скульптурні роботи представили на виставці в Тернопільському обласному художньому музеї учасники арт-групи «Сновиди». Група ця об’єднує багатьох творчих людей, як професійних художників так і тих, хто не має спеціальної освіти, але має бажання творити. В експозиції представлені твори 15-ти авторів.

 



  • Кожна наша виставка є своєрідним звітом, – розповіла художниця Олеся Гудима, ініціатор створення такої арт-групи. – Цілий рік ми працюємо, а потім показуємо свої роботи. Стати членами спілки художників України можуть не всі, оскільки там є свої правила, вимоги, а я хотіла дати шанс й іншим творчим людям. І я дійсно бачила, як люди змінюються, розвиваються, ростуть, тому що у них повірили, і вони самі в себе повірили.

 

Оглянути виставку «Траекторії» прийшов і Заслужений художник України, графік Євген Удін.

 

  • Роботи різні, і це позитивний момент, – поділився враженнями Євген Удін. – Оскільки я сам графік, не можу не відмітити графічні роботи Володимира Поворозника. Його серія «Старий трамвай» та ілюстрації чудові, високопрофесійні. Є тут і живопис його дружини Любові Поворозник, вона працює у реалістичному напрямку. Гарні роботи представила Оксана Бурда – вона не має професійної освіти, але шукає себе, найкраще їй вдаються живописні роботи, наприклад, чудова її картина з павою. Дуже мене зворушила картина Миколи Кафтана «Татку, я тебе дуже люблю». Це відповідь художника на наше сьогодення, і вона не залишає глядача байдужим.

 

До арт-групи «Сновиди» входять художники різного віку. Зокрема, є на виставці й графіка юної тернополянки,  восьмикласниці четвертої школи Катерини Колісник.

 

  • Мене тільки нещодавно запросили до цієї арт-групи, і я вперше беру участь у такій виставці, – розповіла дівчинка. – Поряд з цими художниками почуваю себе, як в родині, вони всі гарні люди, мені затишно серед них. Для виставки я відібрала п’ять графічних робіт, дві з яких – кольорові. Чи це буде чорно-біла графіка чи кольорова залежить від настрою. Малюю зазвичай після школи, на вихідних. Мені подобається вимальовувати дрібні деталі, щоб потім їх можна було довго розглядати.

 

Виставка арт-групи «Сновиди» в обласному художньому музеї, що на вулиці Крушельницької, триватиме до 13 жовтня.

 

Ольга Трач

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: