Скандальна «Довіра»: Найбільше хабарників в Тернопільській облраді виявилися з команди нардепа Миколи Люшняка

Опубліковано:
13 Серпня, 2024 о 08:43

Найкорумпованішою політичною силою у Тернопільській обласній раді виявилася партія «Довіра», з якою асоціюється народний депутат Микола Люшняк.

Першим, кого затримали за підозрою в хабарництві, став представник «Довіри» – заступник голови Тернопільської ОВА Ігор Гайдук. Він попався минулого року в компанії з тодішнім головою облради Михайлом Головком та іншим колишнім заступником голови ТОВА Ігорем Дем’янчуком на вимаганні мегахабара від місцевого підприємця. Правда якщо Головка після затримання однопартійці ще намагалися «відбілити» своїми заявами, то «Довіра» обрала стратегію зробити вигляд, ніби нічого не сталося і їх резонансний скандал не стосується.



Згодом в центрі корупційного скандалу опинився ще один представник «Довіри» – заступник начальника Держпродспоживслужби Ігор Павлишин. За даними слідства, він запропонував місцевому жителю, який представляв інтереси товариства, послуги за неправомірну вигоду. Павлишин пообіцяв вплинути на інспекторів відділу фітосанітарних заходів, щоб ті не перешкоджали господарській діяльності товариства з імпорту квітів до України. Свої послуги він оцінив у 13 тисяч гривень, по 1000 гривень з кожного вантажного автомобіля, що завозив квіти у серпні минулого року.

Кульмінацією цих корупційних скандалів стало затримання Олега Щиголя, голови бюджетної комісії Тернопільської обласної ради, за вимагання хабаря у військовослужбовця. Якихось 15 тисяч гривень стали звабою для чиновника. Саме на такій суму попався Олег Щиголь. Дивує, що заради такого мізеру зі столиці відрядили детективів НАБУ та САП, їх відрядження обійшлося державі дорожче. Незрозуміло, чому таке затримання не могли провести місцеві правоохоронці. Хіба що такі побори були систематичними і мова загалом про значно більші суми, можливо, саме тому детективи проводили обшуки і вивчали фінансову документацію. Згодом можуть виникнути питання і до очільниці обласного департаменту охорони здоров’я Ольги Ярмоленко, яка також є депутаткою облради від «Довіри».

Керівник фракції «Довіра» в облраді Віталій Шафранський, який активно коментував в місцевих телеефірах затримання Михайла Головка, в даному випадку теж мовчить. Як і керівник партії, нардеп з Тернопільщини Микола Люшняк.

Пан Люшняк зовсім не коментував діяльності своїх колег. Він зосереджений на важливих справах у столиці, зокрема на розподілі бюджетних коштів для аграрного сектору. З огляду на те, що репутація партії «Довіра» похитнулася, Люшняк поступово переходить до команди мера Києва.

– «Довіра» об’єднала найкращих. Це люди, які є активними учасниками суспільних процесів. Вони продемонстрували свою фаховість у різних сферах, патріотизм та відповідальність перед роботою й виборцями, – заявляв Люшняк у 2020-му році одразу після створення ним напередодні виборів політичного проекту.

Традиційно розкручені політичні сили «доїли» місцевий бізнес, а особливо аграріїв, напередодні виборів, щоб отримати фінансовий ресурс на агітацію, натомість згодом політики віддячували донорам лобіюванням і захистом їхніх інтересів,  а також депутатськими мандатами. У 2020-му місцеві аграрії вирішили змінити дану практику та створити власний проект “Довіра”.

Антон Веселий

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Віталій Шафанський, #Гайдук Ігор, #довіра, #микола люшняк, #хабар, #Щиголь
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: