Аграрії завершують збирати кукурудзу, озимина давно посіяна, як і ріпак. Станом на 8 грудня  посів озимих на зерно становить 207,9 тисяч гектарів. Зокрема,  пшеницю посіяно на 188,1 тисяч гектарів, ячмінь – на 18,9 тисяч гектарів, жито – на 0,9 тисяч гектарів. Всього площа озимих зернових становить 264 тисяч гектарів. Повністю зібрано ціукрові буряки. Продавжуються роботи по оранці. Про це розповів директор департаменту агромпромислового розвитку облдержадміністрації Олег Напора. Він зазанчив, що рік був дуже складним щодо погодніх умов. Проте стан 90 відсотків озимини – хороший.

 



Дещо гірша ситуація з ріпаком. Через посуху він погано зійшов, а внаслідок ранніх морозів у жовтні пропало 12 тисяч гектарів ріпаку.

 

На наступний рік в аграріїв 2 стратегічних питання – збільшити посіви озимини та зробити усе для того, що на Тернопільщині працювали хоча б 4 цукрових заводів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: