23-річна тернополянка продавала планшет через інтернет. Товар віддала, а грошей не отримала. Продавець та покупець зустрілися. Чоловік запевнив, що купує планшет, а кошти за нього надішле на картку. Дівчина отримала смс-повідомлення, що три тисячі гривень перечислені. Продавчиня віддала планшет. Та коли пішла до банкомату знімати готівку, її на рахунку не виявилося.

 



Залишився без золотого ланцюжка та грошей житель Тернополя. Чоловік на одному з сайтів розмістив оголошення про продаж прикраси. Потенційний продавець зателефонував та запропонував зустрітися біля ТРЦ “Подоляни”. Після того, як на мобільний прийшло смс-повідомлення про зарахування на картку майже вісім з половиною тисяч гривень, віддав ланцюжок покупцю. Натомість, коли згодом перевірив стан рахунку, зрозумів, що його ошукали.

 

Шахраї винайшли нову схему для обдурювання людей. Для цього вони банківські картки. Зловмисники кидають гроші на вказаний рахунок, але після того, як спільник забирає товар, шахрай відміняє попередню операцію з переведення коштів ще до того, як продавець дістанеться до банкомату. Правоохоронці застерігають від подібного роду афер. Якщо є можливість зустрічатися і передавати товар з рук в руки, то вимагайте розрахунок готівкою або йдіть разом і знімайте гроші.

 

За матеріалами ГУ Національної поліції України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: