enerhetyk-ua Вуличне радіо

Сезонний рецепт кабачкових оладок з літнім соусом із зелені та часнику

Опубліковано:
25 Червня, 2025 о 17:13
рецепт кабачкових оладок
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Літо – сезон кабачків. Щороку цей невибагливий овоч тішить своїм щедрим урожаєм. Але виникає проблема – як все це з’їсти, ще й так, щоб смак не набрид? Якщо ви теж ставите собі це питання, пропонуємо вашій увазі рецепт кабачкових оладок, які засмакують вам та вашій сімї.

Оладки – це класика, але з овочевим смаком вони набувають нового життя. А соус з сезонної зелені додасть свіжості та пікантності. Це не надто складно, але виглядає і смакує оригінально. Вони легкі, вітамінні та ситні водночас. А ще, цей рецепт дозволяє «креативити», адже можна додавати різні овочі, які є під рукою.



рецепт кабачкових оладок
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Інгредієнти:

Для овочевих млинців:

  • Середні кабачки: 2 шт
  • Яйця: 2 шт.
  • Борошно: 4-6 ст. л.
  • Кріп свіжий
  • Зелена цибуля
  • Сіль, чорний перець
  • Олія рослинна -для смаження

Для літнього соусу:

  • Сметана, або не солодкий йогурт: 4-5 ст. л.
  • Часник: 1-2 зубчики
  • Улюблені трави та спеції

Приготування:

Промийте кабачки. Якщо вони молоді, шкіру можна не знімати. Натріть їх на великів терці і дайе «постояти» кілька хвилин та відтисніть лишню рідину, щоб майбутні оладки мали привабливу текстуру.

До відтиснутих кабачків додайте яйця, дрібно нарізаний кріп і зелену цибулю. Посоліть, поперчіть. Поступово просіюйте борошно, ретельно перемішуйте. Консистенція тіста має бути як густа сметана.

Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії на середньому вогні. Ложкою сформуйте оладки на сковороді. Обсмажте на середньому вогні з двох боків до золотистої скоринки. Викладіть готові оладки на паперовий рушник, щоб пробрати лишню олію.

Для приготування соусу очистіть і подрібніть часник у зручний для вас спосіб. Додайте улюблену зелень і трави. Змішайте з сметаною або йогуртом. Приправте спеціями за смаком. Можна дати соусу постояти 5-10 хвилин, щоб смаки поєдналися.

Теплі оладки та холодний свіжо приготований соус створюють божественне поєднання. Це смачно як на обід, так і на легку вечерю.

Усі домашні закохались в цей рецепт! Легка та ніжна паста з куркою і брокколі

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кабачкові оладки, #літні рецепти, #рецепт, #рецепт кабачкових оладок, #рецепти
Коментарі





Статті
Інтерв'ю
Тернопільський нацгвардієць Роман
16:05, 23 Червня, 2025

«Ми всі – один за одного». Тернопільський гвардієць щиро розповів про війну та життя

Блоги
mtPBS
ТОП новини тернопільщини: