Рівень безробіття в області зростає. Про це повідомили в обласному центрі зайнятості. Станом на червень тут – понад 2 тисячі вакансій. На кожну з них претендують по 6 безробітних. На обліку перебувають 12 тисяч безробітних. Найбільш потрібними зараз є робітничі спеціальності, а також професії, пов’язані зі сферою торгівлі і послуг. В області  з початку року працевлаштовано 10 тисяч осіб, 120 з них – вимушені переселенці.

 



Роботодавці, які створюють нові робочі місця та офіційно працевлаштовують осіб визначених категорій, починаючи від травня 2013 року, отримують компенсації від служби зайнятості. Їх розмір за рік в підсумку налічує від шести тисяч гривень. До них відносяться  особи, які виховують дитину-інваліда, діти-сироти, звільнені з місць позбавлення волі, молодь без досвіду роботи, особи, яким залишилося 10 і менше років до пенсії, а також демобілізовані військовослужбовці. Правом на компенсацію уже зараз скористалося 110 підприємців.

 

У центрі зайнятості активно працевлаштовують і демобілізованих учасників АТО. Постійні місця роботи отримали 6 безробітних, а 4 направлено на професійне навчання.

 

Анастасія Квітковська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: