Ця проста хитрість зробить смак щоденної страви цікавішим.
Ми звикли додавати хліб до котлет задля більшої поживності. Та мало хто знає, що якщо замість хліба додати у фарш терту картоплю, то котлети матимуть зовсім інший смак після приготування, стануть більш хрусткими та соковитими. Картопля не тільки надає котлетам ніжності, але й допомагає їм краще тримати форму. Крім того, вона дає додаткову порцію вуглеводів, які забезпечать вас енергією на довгий час.
Для приготування соковитих котлет краще використовувати картоплю середніх сортів, вона менш водяниста. Фарш оберіть будь-який за вашим смаком: курячий, свинячий, яловичий або змішаний. Для більш насиченого смаку додайте у фарш трохи зелені або дрібно нарізану цибулю. Для різноманіття можна додати в фарш тертий сир, гриби або овочі.
Перегляньте також:
- Оксамитовий грибний суп що зігріє вас у холодну пору
- Пісний рецепт пончиків з повидлом які потішать вас своїм смаком
Інгредієнти:
картопля – 5 шт.;
яйце – 1 шт.;
фарш – 200 г;
цибуля – 1 шт.;
сіль, спеції за смаком;
часник – 2 зубчики;
олія для смаження.
Спосіб приготування:
- Натерти мілко очищену картоплю та цибулю. Зайвий сік злити, часник пропустити через прес.
- В картопляну натерту масу додаємо фарш, яйце, сіль та спеції. Ретельно перемішати.
- Формуємо змоченими руками котлетки. Для більш хрусткої скоринки перед смаженням можна обваляти котлети в паніровці.
- На розігрітій сковорідці з олією смажимо котлетки з обох сторін до рум’яної скоринки. Якщо ви хочете зробити котлети дієтичними, замість смаження можна приготувати їх у духовці.
Готові котлети можна подавати з різними гарнірами: картопляним пюре, гречкою, рисом або овочевим рагу. Котлети з картоплею також чудово поєднуються з різними салатами.
Не забутьте також скуштувати пиріжки з сиром з лаваша.
Смачного!