enerhetyk-ua Вуличне радіо
Дубас Марія
Дубас Марія

Журналістка, редакторка стрічки новин

Рецепт рулетиків з грибами, які вам захочеться пекти знову і знову

Опубліковано:
18 Травня, 2025 о 14:23
рулетики з грибами
Ілюстративне фото з відкритих джерел.

Пропонуємо вам приготувати смачну та ситну страву, яка неодмінно припаде до смаку всій родині – рулетики з грибами та сметаною. Цей рецепт поєднує в собі простоту приготування та насичений смак грибів, перед якими так важко встояти.

рулетики з грибами
Ілюстративне фото з відкритих джерел.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 1 яйце
  • 250 мл теплої води або молока
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ст. л. олії

Для начинки:

  • 500 г ваших улюблених грибів
  • 1 велика цибулина
  • 2 ст. л. олії
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Пучок свіжої петрушки (за бажанням)

Для соусу:

  • 200 г сметани (бажано домашньої)
  • 1 зубчик часнику (за бажанням)
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Приготування

У великій мисці змішайте борошно з сіллю. В окремій посудині збийте яйце з теплою водою або молоком та олією. Поступово додайте рідкі інгредієнти до борошна і замісіть еластичне тісто. Накрийте його рушником і залиште відпочивати на 30 хвилин.



Ретельно промийте та наріжте гриби невеликими шматочками. Для більш насиченого смаку гриби можна попередньо відварити у підсоленій воді. Цибулину почистіть, дрібно наріжте та обсмажте на розігрітій олії до золотистого кольору. Додайте гриби до цибулі та смажте до готовності, поки вся рідина не випарується. Посоліть, поперчіть та додайте подрібнену петрушку за бажанням. До начинки також можна додати обсмажені шкварки або тертий твердий сир.

Розділіть тісто на дві частини. Кожну частину тонко розкачайте у прямокутний пласт. Рівномірно розподіліть половину грибної начинки по всій поверхні тіста, залишаючи невеликі вільні краї. Згорніть тісто з начинкою в рулет. Защипніть краї, щоб начинка не випадала. Наріжте рулет на порційні шматочки завтовшки близько 3-4 см.

Викладіть рулетики у змащену олією форму для запікання. Зверху можна змастити їх збитим яйцем для золотистої скоринки. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 25-30 хвилин, доки вони не стануть золотистими.

У невеликій мисці змішайте сметану з подрібненим часником, сіллю, перцем чи будь якими улюбленими прянощами. Готові рулетки можна полити соусом, або ж вмочати.

Смачного вам!

Вибух смаку: незвичайні рецепти піц, що точно вразять вас.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #рецепт, #рецепти, #рулетики з грибами
Коментарі





Статті
Інтерв'ю
Тетяна Федорів
21:38, 5 Вересня, 2025

Історикиня та краєзнавиця Тетяна Федорів розповіла про всесвітньовідому письменницю, яка народилась в Збаражі

Блоги
mtPBS
ТОП новини тернопільщини: