Приїзд Блаженнішого Патріарха Святослава Шевчука зібрав сотні тернополян

Опубліковано:
11 Грудня, 2015 о 09:13

Глава УГКЦ радо відгукнувся на запрошення відвідати Тернопільщину із душпастирським візитом. Блаженній відвідав зустрівся з вірянами в архикатедральному соборі, де спільно із Митрополитом Тернопільсько-Зборівським Василієм Семенюком та іншими священнослужителями відправив молебень до Богородиці за мир в Україні. Опісля хресним ходом процесія пройшла від собору до української гімназії. Там відбулось урочисте освячення та відкриття меморіальної дошки Митрополиту Андрею Шептицькому. Право відкрити дошку надали директору гімназії Анатолію Крижанівському та голові оргкомітету Вадиму Перцю. Скульптор дошки – відомий на Тернопільщині  Олесь Маляр. Виготовлена вона зі спеціального довговічного матеріалу. До слова, саме 114 років тому Митрополит Шептицький приїжджав у гімназію та зустрічався з її учнями.

 



Під час відкриття дошки Блаженніший Святослав зазначив: «Митрополит Андрей учив християнську молодь бути патріотами. Він казав, що патріотизм – це є не що інше, як християнська любов до своєї землі, до свого народу, до своїх найближчих… Любити Україну потрібно не галасливими фразами, а щоденної муравлиною працею».

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: