Презентація книги для тих, хто любить Тернопіль

Опубліковано:
19 Жовтня, 2015 о 20:23

Зворушливу мандрівку у Тернопіль тридцятих років отримали нагоду здійснити тернополяни, які стали співучасниками виходу у світ книги «Моє життя. Мій Тернопіль». 18 жовтня, у приміщенні обласної філармонії, видавництво «Джура»  мало честь презентувати видання читачам.

 



Автор книги – Євген Йосипович Бліхар, ще у 2006 р. відійшов на той світ, а зібрання його споминів і роздумів у магічно-мистецький спосіб оживило цю непересічну людину. Тож ті, хто знав і шанував за життя відомого фтизіатра, доктора наук, професора – звіряли власні спогади і судження із опублікованими в книзі розповідями. А ті, хто, можливо, вперше почув прізвище автора – з цікавістю гортали сторінки книги і знаходили на них чи то історичні зліпки, чи барвисті образки, на яких закарбований такий різний, але такий рідний кожному Тернопіль.

 

Книга щедро пересипана власними назвами, що викликають теплі емоції у тих, хто цікавиться історією міста: Захоронка (дошкільний навчальний заклад для маленьких українців), вулиці Панська і Руська, Перля і Оболоня, площа Собєського, пам’ятник святій Теклі – покровительці Тернополя… усіх годі й перелічити! А поміж теплими дитячими  і юнацькими спогадами автора дуже влучно вплетені уже сформовані роздумування громадянина, українця, патріота про живучість українського духу, про генетично успадковану українцями національну ментальність, глибокі настанови сучасникам і нащадкам.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналісти зірвали презентацію книжки Юрія Яреми для сексменшин

 

«Пора українцеві пробудитись від гіпнотичних навіювань, позбутися хохляцького синдрому меншовартості, подивитися правді у вічі й визначитись, з ким і куди йти. В цей доленосний час кожен українець повинен усвідомлювати в собі українця, поважати себе, любити свій народ…», – закликає автор зі сторінок книги, і, здається, між часом, коли написані рядки і сьогоднішнім днем, немає відстані у десять років – настільки актуальним є написане.

 

Презентація книги стала видатною подією і для членів родини Бліхарів. У залі, в якому відбувається експозиція картин Євгена Бліхара (автор книги «Моє життя. Мій Тернопіль»  володів  ще й талантом художника), присутнійі Володимир Бліхар –  кандидат на посаду Тернопільського міського голови:  «Те, що я є внуком видатного діда, жодним чином не підкреслює мою винятковість, а навіть навпаки – зобов’язує мене бути його достойним нащадком: не красти, не брехати, а брати на себе відповідальність і безкорисливо служити громаді».

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: