Порошенко звільнив скандального суддю Родіона Кірєєва

Опубліковано:
25 Січня, 2016 о 14:55
Із пропозиціями про звільнення з посад суддів до Президента звернулася Вища рада юстиції за підсумками перевірок, що проводилася у відповідності до Закону України “Про відновлення довіри до судової влади в Україні”.

 
 

Президент України Петро Порошенко звільнив чотирьох суддів, у тому числі скандального Родіона Кірєєва. Про це повідомляє прес-служба глави держави.



 

“Зокрема, звільнений суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв, який, за висновком Вищої ради юстиції, при розгляді кримінальної справи за обвинуваченням колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко безпідставно змінив запобіжний захід з підписки про невиїзд на утримання під вартою, чим допустив довільне і незаконне позбавлення її волі.

 

Ці дії судді Кірєєва призвели до порушення основоположного права людини на свободу і служили підставою для винесення Європейським судом рішення проти України, що нашкодило авторитету судової влади і державі Україна. Зазначене рішення викликало значний суспільний резонанс. У Вищу кваліфікаційну комісію суддів надійшло понад 800 скарг від громадян”, – нагадали у Порошенка.

 

Крім того, через переслідування майданівців звільнені суддя одного з районних судів Харкова Олена Васильєва і суддя Оболонського районного суду міста Києва Віталій Литвинов.

 

Також Президент звільнив суддю Ленінського районного суду міста Луганська Олексія Золотарьова, який в лютому 2013 року прийняти чотири неправові рішення щодо права власності на трубопроводи, що знаходяться на землях Слов’яносербського, Сватівського і Білокуракинського районів Луганської області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: