Поліція просить тернополян навчитись виявляти шахраїв (Відео)

Опубліковано:
5 Грудня, 2015 о 15:13

«Ні», «Не вірю», «Я зараз усе перевірю». Поліцейські просять тернополян навчитись відповідати на дзвінки, типу: «Ваш син скоїв злочин і сидить у відділку. Щоб його відпустити, ви мусите нам заплатити». До чого тільки не вдаються шахраї, щоби психологічно тиснути на жертву. Вони можуть говорити годинами, аби та не мала можливості подзвонити до родича, який начебто потрапив у халепу, чи ще комусь іншому. І так говорять з нею до того моменту, поки шахраї не отримають гроші.

 



Сергій Горяний, заступник начальника кримінальної поліції ГУНП в області: «Бували випадки, що кажуть людині: «Вийдіть на балкон». Перед тим вона по телефону називає адресу, який під’їзд, з якої сторони балкон. І викидає з балкона 2-3 тисячі доларів у «пустоту». І ті гроші пропадають. Бувало, що ті гроші скидають на картковий рахунок. Це уже ситуація з банками».

 

Ще один вид шахрайства, який все більше розповсюджується – це коли дзвонять нібито з банку і для уточнення інформації вкладника просять назвати пін-код чи іншу конфіденційну інформацію. Нікому не повідомляйте одноразові паролі, які приходять вам на мобільний телефон. Не можна розголошувати термін дії картки. Також потрібно бути уважним під час зняття готівки з банкомату – чи немає часом на ньому підозрілих пристроїв або накладок на клавіатуру, які можуть зчитувати введений вами пін-код. Послугами Інтернет-банку користуйтесь лише на офіційних сайтах фінансових установ.

 

Анатолій Сівчук, заступник керівника департаменту безпеки регіонального управління банку: «Наша задача полягає у тому, щоб у максимальний термін заблокувати картки, якими розпоряджаються злочинці. І, відповідно, надати всю інформацію, яка є стосовно них, у поліцію для ефективного розслідування вказаних злочинних діянь».

 

Якщо ви таки натрапили на гачок шахраїв, негайно телефонуйте на 102 у поліцію, а також на номер гарячої лінії банку, який ви повинні знати на пам’ять.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: