Під час сьогоднішнього штурму Донецького аеропорту загинув 18-річний захисник

Опубліковано:
6 Листопада, 2014 о 16:03

Під час захисту донецького аеропорту загинув 18-річний його захисник із позивним “Сєвєр”. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написав представник “Правого сектора” у Сумській області Микола Сурженко.

 



“Щойно надійшла трагічна звістка, що при обороні донецького аеропорту загинув мій побратим, учень та гордість, вісімнадцятирічний сумський кіборг, друг Сєвєр… Усе ще сподівався, що інформація не підтвердиться – остаточно підтвердив комбат Чорний. Не можу собі пробачити, що був не поруч, а на зручному лікарняному ліжку. Ми скоро повернемось, братику, і помста наша буде страшною!” – написав Сурженко.

 

Варто доповнити, що молодий хлопчина уже отримав поранення наприкінці вересня у донецькому аеропорту. 1 жовтня у Facebook Микола Сурженко звертався до людей доброї волі допомогти зібрати кошти для лікування оборонця летовища. 

 

“Будь ласка, РЕПОСТ!!! Цей 18-річний юнак зі Сум – друг Сєвєр, боєць 5-го окремого батальйону Добровольчого Українського Корпусу “Правий Сектор”. Три дні тому він був пораненений і ще два дні з уламками в грудях героїчно боронив донецький аеропорт.

 

Нині його життя в безпеці, зроблено операцію, хлопець перебуває в шпиталі у Дніпропетровську. Але є невеличка проблема. ДУК ПС досі не легалізовано і Сєвєр та такі ж герої як і він не можуть розраховувати не те що на визнання, а й будь якої підтримки від держави.

 

Ми вимагаємо офіційного визнання ДУКу, як бойової одиниці, що довела право на існування у тяжких боях на Донбасі за територіальну цілісність України та присвоєння його бійцям статусу учасників АТО!

Закликаємо всіх людей доброї волі поширити цю інформацію!

 

З питань щодо допомоги другу Сєвєру, іншим сумчанам у складі ДУК ПС та куреню УНСО, звертатись до командира підрозділу “СУМИ” ДУК ПС Миколи Сурженка. тел.: +380989258650

Для надання допомоги підрозділу “Суми” Добровольчого Українського Корпусу ПС – картка А-Банку (ПриватБанк) 6705 0910 0072 5865″ – написав тоді Сурженко.

 

Через місяць, уже в останній день жовтня, 31 числа, сумчанин писав у соцмережі: “Бойові побратими, кіборги… Через кілька днів до вас на ротацію знову вирушають сумчани.

Сєвєр, Штандарт, Чєрєп, Харків, Ромен! Ану, мля, чекаю вас удома у Сумах! Дайте іншим нашим повоювати! Мені вже, скорш за все, на інші позиції. Тож тримайтеся, я з вами серцем!”

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: