Перші читання імені Петра Медведика відбулись у Тернополі

Опубліковано:
24 Листопада, 2015 о 11:53

Перші науково-краєзнавчі Медведиківські читання відбулися в обласному краєзнавчому музеї. Започаткували такі читання з нагоди 90-річчя від дня народження Петра Медведика – етнографа, краєзнавця, фольклориста, театрознавця.

 



Петро Медведик є уродженцем села Жабиня Зборівського району.

 

По закінченні філологічного факультету й аспірантури Львівського університету, учителював у школах. Одночасно у 80-х роках викладав український фольклор та педагогічну практику в Тернопільському педагогічному університеті. Доля закинула науковця у Великий Глибочок Тернопільського району, де прожив майже 30 років, збираючи етнографічні матеріали разом зі своїм товаришем – краєзнавцем Михайлом Сагайдаком. Зараз у селі діє меморіальний музей Петра Медведика.

 

Присутньою на науково-краєзнавчих читаннях була і дочка Петра Медведика Лариса Вишневська. Медведиківські читання, започатковані цьогоріч, в музеї планують зробити щорічними.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: