Партизани заманили терористів на мінне поле і знищили

Опубліковано:
26 Травня, 2015 о 15:00

Партизани продовжують нагадувати росіянам, що навіть на окупованих територіях вони не можуть почувати себе у безпеці. Стали відомі нові подробиці нічного бою в Успенці Амвросіївського району Донецької області, де невідомі диверсійні групи атакували російські підрозділи, знищивши 81-го і поранивши 40 окупантів. Про це розповів командир партизанського загону “Тіні” Олександр Гладкий на своїй сторінці в Facebook, повідомляють Патріоти України.

 



За його словами, в ніч на 19 квітня група у складі 7 осіб висунулася на окуповану територію з боку Старобешевого у напрямку Амбросіевка – Матвєєв Курган (Ростовська область РФ). Слідами важкої техніки і танків. Мета групи була – знищення живої сили ЗС РФ. За рухом групи мінували можливі напрямки руху противника. Пройшовши Квашино, Лисиче в сторону Калинового (всі населені пункти Амвросіївського району – Ред.) вийшли на казарми, склад і штаб 34 ОМБ.

 

Паралельно з ними на об’єкт вийшла інша група, вони нарвалися на розтяжку і відходили з боєм в сторону Амвросієвки. О/ с ворога був піднятий по тривозі і пішов на їх захоплення, але група пішла і відірвалася. Замінували об’єкт. Залягли в яру і стали чекати, – розповідає партизан. 21 квітня в сутінках вони підірвали склад ПММ і будівлі казарми з вартовим приміщенням. Почали атаку залишилися сил противника, які зайняли кругову оборону в штабі. Партизани двічі вистрілили з РПГ в будівлю і почали відхід за планом.

 

“Розділилися на дві групи, що привело до розсіювання груп і техніки, що нас переслідували. Прибулі ЗС РФ на наше затримання були не з цієї частини, тому що після візуального нашого виявлення (підсвітили себе цілеспрямовано) вони поїхали прямо по своєму замінованому полю – підірвалося два БМП, особовий склад не рахували, не було часу, але йшли “шахматкою”, щільним строєм “, – пише Гладкий. Коли партизани відходили до Амвросіївки, то спостерігали підрив на своєму фугасі колони, а по ефіру пройшло, що це 107-та бригада ВВ МВС РФ. “Також в ефірі було чути, що ми підірвали не тільки склад з ПММ, але і речовий, – додає командир” Тіней “. – Друга група, спостерігаючи, що всі пішли на переслідування мене з двома бійцями, почала відхід і виявила замаскований автомобіль РЕБ в яру, у напрямку до річки Кринка. Охорона з переляку втекла. (Охорона була в іншій відмінною формі з автоматами “Вал” і під костюмами були блискучі одягу, значить станція фонить (?) Машину бійці завели і поїхали по шосе Матвєєв Курган -Амбросіевка , біля нп Лисиче підібрали нас і далі ми вже просувалися по путівцях в нашу сторону до місця виходу групи “. Дороги були блоковані і було прийнято рішення виходити в сторону Маріуполя, тому в машині було багато документів МО РФ, розповідає партизан.

 

За його словами, автомобіль був пересувною станцією радіоелектронної боротьби з кодами і шифрами, судячи по журналах кодування. “Вийшли в район 27 блокпоста …. і …. співробітники СБУ … Нацгвардія підполковник … нам коридор …. транспорт …, з того боку почався обстріл, що дало можливість групі розосередитися і розчиниться. ..уйті від … щоб уникнути зайвих питань …. “, – цитує Гладкий учасника рейду.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: